Yüksekovalı esnaftan örnek davranış!

Yüksekovalı esnaftan örnek davranış!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde lokanta işleten Ayhan Yaşar isimli vatandaş, lokantaya gelen müşterilerden arta kalan yiyecekleri çöpe atmak yerine evinin önüne yerleştirdiği kutulara dökerek tavuk, kedi ve köpeklere yiyecek sağlıyor. Yaşar, evinin alt ka

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova ilçesinde lokanta işleten Ayhan Yaşar, zorlu kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Cumhuriyet mahallesindeki evinin önünü adeta çiftliğe dönüştürdü. Sahibi olduğu lokantaya gelen müşterilerden arta kalan yiyecekleri çöpe atmak yerine evine getiren Yaşar, evinin önüne bıraktığı kutulara yiyecek dökerek 7 horoz, 13 tavuk, 22 kedi besliyor. Yaşar, mahallenin çeşitli noktalarına da tavukçulardan aldığı ve son kullanma tarihi geçmiş etleri de bırakarak köpeklerin aç kalmamasını sağlıyor. Bununla da yetinmeyen Yaşar, hayvanlara sıcak ortam sağlamak amacıyla evinin altında bulunan 2 boş dükkan ile kalorifer kazanı dairesini de hayvanlara ayırarak örnek davranışta bulunuyor.

'HAYVANLAR AÇLIKTAN BİZE SALDIRIYORDU'

"Eskiden mahalle dolu idi, herkes bir köşeye ekmek yada çöp atar, hayvanlar da onlarla beslenebiliyordu" diyen Yaşar,  "Şimdi öyle şeyler yok, mahalle bomboş. Yüksekova'nın dondurucu soğuklarında bu hayvanlar telef olabilir. Sıcak bir ortamları olsun diye evimin altındaki 2 boş dükkan ile kazan dairesinin kapılarını açık bırakıyorum. İlçedeki operasyonlar bittiğinde mahalleye döndüğümüzde hayvanların açlıktan bize saldırdıklarını gördük. O günden bugüne kadar tavuk, horoz, kedi hatta köpek gibi hayvanları beslemeye başladım. Sahibi olduğum lokantaya gelen müşterilerden arta kalan yiyecekleri çöpe atmak yerine eve getiriyorum ve hergün hayvanların yemesi için evimin önündeki kutulara döküyorum. Anlaşmalı olduğumuz tavukçular var, onlarla iletişim halinde oluyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş etleri onlardan alıp mahallenin birçok noktasına bırakıyorum. Geçen gün 4 koli tavuk etini köşe başlarına bıraktım, köpekler yesin diye. Çünkü köpekler de aç oldukları zaman ya diğer hayvanlara yada insanlara saldırabiliyorlar" dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Duyarlılık çağrısında bulunan Yaşar, "Her insan evinde arta kalan yiyecekleri evinin önüne koyduğu kutulara bırakabilir. Böylelikle sokak hayvanları kendilerine yetecek kadar yiyecek bulabilirler, yiyecek konusunda mağduriyet yaşamazlar. Maalesef halkımız bundan biraz uzak, ve bu bir eksikliktir. Nasıl biz midemizi düşünüyorsak, sokak hayvanları da aynı şekilde yiyecek istiyor. Tencerelerinden yiyeceklerini çıkarsınlar demiyoruz,kendilerinden arta kalan bir şeyler olduğunda çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vermek çok daha güzel olur" sözlerini kullandı.

'YARALANAN HAYVANLARI VETERİNERE GÖTÜRÜYORUM'

Beslediği hayvanlar içerisinde 22 kedi bulunduğunu kaydeden Yaşar, "Bazen köpeklerin saldırısı ile yaralananlar oldu. Yaralanan hayvanları veterinere götürüyorum. Vetenirden aldığım ilaçlar ile bazen kendim müdahale etmeye çalışıyorum. Ayrıca hayvan beslemek strese dermandır. Hayvanlara sahip çıkmak insanın sıkıntılarını azalttığı gibi huzurlu olmasını da sağlıyor. Vicdanen de insan rahatlıyor. Mahalle de hemen hemen boş olduğu için vaktimin çoğu hayvanlarla ilgilenmekle geçiyor. Günün her vakti hayvanları kontrol ediyorum. Bazen akşam olduğu halde kendileri için ayırdığım dükkana gelmeyen hayvan olduğunu farkettiğim zaman, elime feneri alıp mahallenin her köşesinde o hayvanı arıyorum. Hayvanı bulabildiğimde huzurla uyuyorum. Bulamadığım zaman da çocuğum dışarıda kalmış gibi üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.