Yüksekovalı Esnaftan örnek davranış!

Yüksekovalı Esnaftan örnek davranış!

Yüksekovalı seyyar satıcı kendi imkanlarıyla sosyal medyadan yürüme engelli bir çocuk için kampanya başlattı.

A+A-

Yüksekova'da 11 yaşında olan yürüme engelli bir çocuk için akülü tekerlekli sandalye almak isteyen esnaf tekerlekli sandalyenin pahalı olmasından dolayı sosyal medyadan bir kampanya başlatmaya karar verdi.

Yaklaşık 25 bin lira değerinde olan tekerlekli sandalye için başlattığı kampanya neticesinde kısa sürede paranın büyük bir bölümünü topladı.

Eksik olan kısmını da  birazını kendisi birazını da etrafındakilerden toplayarak engelli gence çok istediği akülü tekerlekli sandalyeyi aldı.

Tekerlekli sandalyeyi aracına yükleyen esnaf çocuğun evine giderek sandalyeyi teslim etti.

Seyyar Satıcı Abidin Mengeş Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden bir engelli çocuk için kampanya başlattıklarını söyledi.

Başlattıkları kampanya sayesinde engelli çocuk için alınacak akülü araba parasının büyük bir kısmının toplandığını belirten Mengeş Şöyle konuştu:

“Sosyal medya üzerinden başlattığımız kampanyayla engelli kardeşimiz için yaklaşık 14 bin lira topladık. Geriye kalan kısmını da birazını ben birazını da eş dosttan tamamlamaya çalıştık. Parayı denkleştirdik ve kardeşimiz için gerekli olan akülü arabayı aldık.  Çocuğun yüzünde ki sevinç dünyalara bedeldi. Akülü tekerlekli sandalyeyi aracımıza yükledik. Engelli kardeşimizin evine giderek teslim ettik. Hayırsever arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Onlara minnettarım. Onlar engelli kardeşimize el ayak oldular. Allah hepsinden razı olsun”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.