Yüksekovalı Gönüllü Ekibi Hatay’da 21 Kişiyi Kurtardı

Yüksekovalı Gönüllü Ekibi Hatay’da 21 Kişiyi Kurtardı

Yüksekova’dan giden ve 31 kişiden oluşan AFAD Gönüllü Destek Ekibi ve Yekdasder Arama kurtarma ekibi tarafından 21 kişi kurtarıldı.

A+A-

Depremin 2. Gününde yola çıkan ve iki gruptan oluşan ekipler Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılarak 4 gün boyunca koordineli bir şekilde enkazlarda arama çalışmaları gerçekleştirdiler. Her ses için titizlikle ve hassasiyetle yürüttükleri çalışma sonucu 21 kişiyi sağ kurtardılar.

Ekip lideri olan Hakan Zanyar Aykut Yaptığı açıklamada, “Meydana gelen Afetin 2. Gününde koordine olduk ve yola çıktık. Hatay’a vardığımızda gördüğümüz manzara karşısında üzüntümüzü ve şaşkınlığımızın tarifi yoktu. Baktığımız her yerde acı ve keder vardı. Bizler ekip olarak yaraları sarmak için enkazları gezmeye ve gelen bilgiler doğrultusunda arama kurtarma çalışmaları başlattık. Arkadaşlarımız hem moral motivasyon veriyordu hem de işlerine hızlı bir şekilde devam ediyordu. 4. Günün sonunda yürüttüğümüz arama kurtarma çalışmaları kapsamında, 21 cana ulaştık çok şükür. Bir Can bir Umut olarak biz bu yola çıktık zaten, umut olduysak ne mutlu bize. Ayrıca Yüksekova halkının verdiği destek takdire şayandır. Birliğimiz daim olsun inşallah ekibimiz adına herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.