Yüksekovalı Kadın Kuaförler Öğrencileri Okullarında Traş Etti

Yüksekovalı Kadın Kuaförler Öğrencileri Okullarında Traş Etti

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi’nin bünyesinde çalışan 4 usta öğretici ve 8 kursiyer kadın kuaför, ilçenin Dedeler (ZİZAN) köyünde okuyan 100 öğrencinin saç ve bakımlarını gerçekleştirdi.

A+A-

Millii eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğreneme Genel Müdürlüğünün vizyonunda dile getirdiği “Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim’’ çerçevesinde yapılan çalışmayla, Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan güzellik ve saç bakım hizmetleri kursunun 7 kadın usta öğreticisi, Dedeler (Zizan) Köyünde bulunan kız öğrencilerin saçlarının bakımını, erkek öğrencilerin ise saç tıraşını yaptı.

Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler köyünde bulunan Şehit Piyade Er Metin Artık İlkokulunda okuyan 100 öğrenciyi saç ve bakımlarını tek tek yaparak ilk startını verdi.

Bu çalışmanın özellikle kar kış boyunca merkeze gelemeyen öğrencilerine yönelik olduğunu ve aynı zamanda güzellik, kişisel bakım ve temizlik konularında da çocukları bilgilendirdiler.

Tıraş etkinliğini yerinde inceleyen Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Yüksekova Halk Eğitimi Müdürü Kenan Canan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuşla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, Dedeler köyüne geldiklerini belirterek, “Usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizle beraber buradaki öğrencilerimizin hem saç tıraşlarını gerçekleştirdik hem de saç ve kişisel bakımla ilgili bilgilendirmede bulunduk. Çocuklarımız bu etkinlikle mutlu oldular. Eğitim için her yerde olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.