Yüksekovalı kadın yazar Dinçer, ilk kitabını tanıttı

Yüksekovalı kadın yazar Dinçer, ilk kitabını tanıttı

Yüksekovalı kadın yazar Behice Dinçer’in yazdığı ilk kitap için tanıtım düzenlendi.

A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğan kadın yazar Behice Dinçer, ‘Bir Sevda İki Yürek' isimli şiir kitabı yazdı. Dinçer'in ilk kitabı için ilçede bir kafede tanıtım düzenlendi. Kitap tanıtımına Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Abdurahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çogaç, Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı'nın eşi Aynur Sarı ve çok sayıda kitapsever katıldı. 

Kitabın tanıtım etkinliğine gelenlere teşekkür eden Yazar Dinçer, “Yüksekova doğumluyum. Doğma büyüme Yüksekovalıyım. 21 yıldır Yüksekova'dan ayrıyım. Kitap aşkımdan dolayı yıllardır yazıp biriktirdiğim duygularımı bir şiir kitabında dillendirdim. En büyük hayalim Yüksekova'da bir kadının çığlığı ve sesinin yükselmesi. Daha önce Yüksekova'da duyduğum kadarıyla kitap yazan kadın yok. Eğer ilk isem bunun gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bundan sonraki hayalim; benden sonraki genç kızlara önderlik yapmak istiyorum. Çok duygulu olan kızlarımızın kalemlerinin açığa vurulmasını istiyorum. Bu kitabı yazarken ailemden destek aldım, arkadaşlarımdan destek aldım.  Çok güvendiklerini söylediler. Ama ben en çok hayalimin peşinden gittim açıkçası. Ben aslında roman yazarı olmak istiyordum. Birkaç haber sitesi için köşe yazarlığı yapıyorum. Yazıları yazarken bir iki şiirimin takipçilerim tarafından sevildiğini farkettim. Ve bu kitabı ortaya çıkarttım. Önce aileme teşekkür etmek istiyorum. Bana güvenenlere, buraya gelen tüm insanlara ve bundan sonra da benden beklentisi olanlara teşekkür etmek istiyorum. Kitabım bir hafta sonra satışa sunulacak. Satış noktalarını da o zaman sosyal medya üzerinden açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Kitapsever vatandaşlardan Bülent Gürdal ise, “Behice hanımı daha önce sosyal medyadan takip ediyordum. Küçük, kısa kısa makaleler yazıyordu. Ama ustaca bir kalem ile yazılıyordu yazılar. Tamamen kendisine özgü bir dil ile yazdığı yazılar ilgimi çekti.  Yüksekovalı bir kadın olması ve kendi imkanları ile böyle bir eseri yazması bana göre gurur verici bir olay. Kesinlikle desteklenmesi gereken birşey. Herkese tavsiye ediyorum. Okuyanların kesinlikle devamını isteyeceğinden eminim ” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.