Yüksekovalı öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu!

Yüksekovalı öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu!

TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları proje ile birinci olan Yüksekovalı öğrenciler, Türkiye finallerinde Hakkari'yi temsil edecekler.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

TÜBİTAK'ın lise öğrencilerine yönelik yaptığı araştırma projeleri yarışmasına Yüksekovalı öğrenciler de katıldı. Yüksekova Farabi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları 'Bitkilerin verimini arttıracak gübre yapımı ve bitki koruma eldesi' isimli proje ile bölge birincisi oldu.

Van'da yapılan bölge finalinde birinci olan Yüksekovalı öğrenciler, Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline de katılmaya hak kazandı. Öğrenciler, yarışmada Hakkari'yi temsil edecekler.

Projeci öğrencilerden Kaymakam Kendüzler'e ziyaret

Yüksekova Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Evindar Dayar ve Nazar Güneş tarafından öğretmen Hüsnü Dikkaya danışmanlığında kimya alanında hazırlanan ‘Bitkilerin Verimini Arttıracak Gübre Yapımı ve Bitki Koruma Eldesi' projesi, Van bölge birincisi seçildi.

Projede yer alan öğretmen ve öğrenciler, Kaymakam Ramazan Kendüzler'i makamında ziyaret ederek bir sora görüştüler. Gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik eden Kendüzler, “Farabi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin hazırladığı proje, Van bölge birincisi oldu. Proje, Ankara'da sergilenmeye hak kazandı. Bunu hazırlayan koordinatör öğretmenimiz ve öğrencilerimizle birlikteyiz. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizleri gururlandırdılar. Çok tebrik ediyorum” dedi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.