Yüksekova'lı Öğrenciler'den 3 Günlük Boykot

Yüksekova'lı Öğrenciler'den 3 Günlük Boykot

Yüksekova'da 3 gün için okulları boykot eden öğrenciler, Cizre, Sur ve Nusaybin’de sokağa çıkma yasağını yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Cumhuriyet Mahallesi'nde ki Mala Gel (Halk evi) önünde bir araya gelen öğrenciler kitlesel bir şekilde çarşı merkezine yürüyüş gerçekleştirdi.

Oslo oteli önüne kadar yürüyüş yapan öğrenciler, Eski cezaevi kavşağında basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada  "Anne karnındaki bebekleri bile vuracak kadar barbarlaşan AKP devletine karşı Kürdistan'ın her karış toprağını direniş mevzisi haline getireceğiz" açıklamasında bulunan öğrenciler ilçede 3 günlük boykot eylemi başlattıklarını belireterek halkı direnişi büyütmeye çağırdı.

Öğrenciler adına adına açıklama yapan öğrencilerden Nurettin Öter, AKP Hükümeti Kürt halkının meşru talebine katliam, sıkıyönetim ve soykırım uygulamalarıyla karşılık verdiğini ifade ederek, "Anne karnındaki bebekleri bile vuracak kadar barbarlaşan AKP devletine karşı Kürdistan'ın her karış toprağını direniş mevzisi haline getireceğiz" dedi.

Kürt gençlerinin koruculaştıran ve ajanlaştıran politikalara karşı asla geri adım atmayacaklarını kaydeden Öter, "Botan'dan Gever'e direnerek işgalci güçleri Kürdistan'dan çıkaracağız. Bu temelde AKP devletini son kez uyararak 3 günlük boykot eylemi başlatıyoruz. Soykırım politikalarının devam etmesi durumunda cevabımızın farklı olacağını belirtiyoruz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.