Yüksekovalı'lardan 'Elektrik Kesintilerine Tepki'

Yüksekovalı'lardan 'Elektrik Kesintilerine Tepki'

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde yıllardır kesilen elektriklere halk ve esnaf bu gün yaptığı yürüyüşle tepki gösterdi. TEDAŞ önünde toplayan halk, bir dahaki sefere TEDAŞ’ı yakmakla tehdit ederek, TEDAŞ binanın camlarını kırdı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da yıllardır bilinçli olarak kesilen elektrikler, son günlerde artınca esnafın ve halkın tepkisine neden oldu.  Oslo Oteli önünde toplanan yüzlerce kişi Cengiz Topel Caddesi'nde Yüksekova TEDAş binasına yürüdü. Burada saatlerce yetkililerden açıklama bekleyen esnaf ve halk muhatap bulamayınca TEDAŞ'ın camlarını kırmaya başladı.

‘TEDAŞ Halka Hesap Verecek”, “TEDAŞ Şaşırma sabrımızı taşırma”, “Hırsızlar Dışarı” sloganları eşliğinde protesto amaçlı sürekli alkış tuttular.

11198428_10203010292538787_437216242_n

TEDAŞ kapısında bekleyen kitleye kimse bir açıklama yapmazken, kitle TEDAŞ'ın bilerek elektrik kestiğini, bunu Yüksekova halkına reva gördüklerini belirterek, daha sonra tepki amaçlı TEDAŞ Hizmet binasının camlarını kırdı

Daha sonra  TEDAŞ binasına gelen TOMA'lara tepki gösteren vatandaşlar, TOMA'lar geri çekilmeyince'ye kadar dağılmayacaklarını belirttiler.

Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Tacettin Sefalı olay bölgesine gelerek, halka sağduyu'da bulundu. Halka hitap eden Sefalı, bizler bu sorunu yıllardır yaşıyoruz. Bütün VEDAŞ yetkilileriyle dün geceden beri aralıksız görüşüyoruz. Soruna nasıl kalıcı çözüm bulunur onu tartışıyoruz. Sizden ricam dağılın bu sorunun üzerinde durduğumuz gibi, durmaya da söz veriyoruz' dedi.

Eşbaşkanı Tacettin Sefalı'nın açıklamasının ardından dağılan kitle bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmaz ise, bir dahaki sefere TEDAŞ binasını tepki amaçlı yakacaklarını belirterek dağıldılar.

11245249_10203010292458785_916589917_n

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.