Yüksekova'ya Bayram ziyareti

Yüksekova'ya Bayram ziyareti

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçelerdeki 12 Belediye Eş Başkanları, Hakkari ve Yüksekova Belediyeleri tarafından düzenlenen halkla bayramlaşma ve ziyaret programlarına katıldı.

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

Hakkari kent merkezindeki bayramlaşma programı ardından Van Büyükşehir Belediyesine bağlı  ilçelerdeki 12  Belediye Eş Başkanları, Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon, Hakkari Belediyesi Encümenleri ve İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir ile birlikte 14 araçlık bir konvoy halinde bir dizi ziyarette bulunmak üzere Yüksekova ilçesinde geçti.

Heyet Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Vekili Mesut Kıratlı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Yüksekova Belediyesi Meclis Üyeleri, HDP ve DBP ilçe parti yöneticileri tarafından Yüksekova Belediyesi Otogarında karşılandı.

“HAC'DA YAŞANAN İZDİHAMDA HAYATLARINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI”

İlçe otogarında yapılan karşılama ardından heyet burada öğle yemeğini yenildi. Yemek sonrasında heyet adına Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin bir açıklamada bulundu. Keskin, konuşmasında ilk olarak Hac'da yaşanan izdihamda hayatlarını kaybedenlere baş sağlında bulunarak, il merkezi ve ilçe ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulunarak, hükümetinin halk iradesine karşı yaptığı tutuklamalar ile yapmaya çalıştığı sindirme politikalarına vurguda bulunarak şöyle konuştu; “Hakkari ve Yüksekova halkının devrim ruhuyla göstermiş olduğu direniş hükümetin katletme ve tutuklama politikasıyla karşı karşıyadır. Fakat herkes bunu iyi bilmelidir ki yıllardır katledilen, tutuklanan Kürt halkı hiçbir zaman haklı mücadelesinden vazgeçmedi. Şimdi de mücadelemizi hiç bir katliam ve tutuklama politikası engelleyemeyecek. Halkımız büyük bir moral ile ilerliyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HALKLARININ 7 HAZİRANDA VERDİĞİ BARIŞ MESAJI TANINMADI”

Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin'in yaptığı konuşma sonrasında bir konuşma yapan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan,  tüm İslam alemi ve Türkiye halklarının Kurban bayramını kutlayarak şöyle konuştu; “Doğrusu bu ziyaret halkımıza büyük bir moral olmuştur. 7 Haziran seçimlerin Kürt halkının ve barış yanlısı tün Türkiye halklarının HDP ile vermiş olduğu mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti tarafından tanınmadı. Yani gösterilen irade kabul edilmeyerek ayaklar altına alındı. Halkımız üzerinde büyük katliamlar gerçekleştirilerek; köylerimize, meralarımıza, yaylalarımıza şehirlerimize, mahallelerimizi büyük saldırılar yapıldı.  Bilindiği üzerine bu saldırılarda çok sayıda siviller öldürüldü ve coğrafyamızın birçok bölgesi bombardımanlar sonucu alevler altında kaldı. Bu halklar arası birlik ve beraberliğe karşı yapılmış bir öç alma politikasıdır. Yetmedi politikacı, yönetici ve sivil halka karşı bir gözaltı ve tutuklama politikası başlatılarak halk iradesi ile seçilmiş politikacı ve yönetici tutuklandı. Bunların hepsi hükümetin korkutma ve sindirme politikalarıdır. Fakat hiçbir zaman halkımız bu politikalara karşı boyun eğmedi ve eğmeyecektir” dedi.

“YAŞAMLARINI YİTİRENLERİN AİLELERİNE BİR DİZİ TAZİYE ZİYARETİ”

Burada yapılan konuşmalardan sonra heyet ilçede yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlar; Fettah Es, Ali Kaval, Yakup Babat, Urfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Süleyman Aksu, Kobane'deki çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPJ'li Şirin Koyu ile YPG'li Turgut Veysel Dayan'ın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundurlar.

Heyet gerçekleştirdiği taziye ziyaretleri sonrasında konvoy eşliğinde ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.