Yunanistan’da bankalar bugün açılıyor

Yunanistan’da bankalar bugün açılıyor

Yunanistan’da bankalar üç hafta aranın ardından bugün açılacak. Günlük 60 Euro çekme sınırı kalkmasına rağmen, bir Yunanistan vatandaşı haftada 420 Euro’dan fazla para çekemeyecek.

A+A-

Yunanistan'da bankalar üç hafta aranın ardından bugün açılacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın geçen hafta likidite imkanını 900 milyon Euro artırması üzerine bankaların açılmasına karar verildi.

Günlük 60 Euro çekme sınırı kalkmasına rağmen bir Yunanistan vatandaşının haftalık para çekme sınırı 420 Euro olarak belirlendi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, pazartesi gününe kadar köprü krediyle Yunanistan'a 7 milyar 160 milyon Euro fon sağlanacağını kaydetti.

Yunanistan, bu sayede Avrupa Merkez Bankası'na olan borcunu bugün ödeyebilecek.

Yunanistan'ın 320 milyar euro borcu bulunuyor ve ülke üçüncü uluslararası kurtarma paketini almaya çalışıyor.

Yunanistan Parlamentosu, Euro Bölgesi liderlerinin ülkeye toplam 86 milyar euro değerinde kredi ve hibe akışı ve yeni kemer sıkma politikaları getirecek üçüncü kurtarma paketini onaylamıştı.

Yunanistan'ın kurtarma paketi karşılığında verdiği tahhütler arasında KDV'nin üst sınırının yüzde 23'e çıkarılması, Kurumlar Vergisi'nin yüzde 26'dan yüzde 29'a yükseltilmesi, lüks tüketim ürünlerinden alınan vergilerin artırılması ve emeklilik yaşının 67'ye yükseltilmesi de bulunuyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “Yunanistan hükümetinin açıkladığı reform paketini güçlü bir şekilde uygulamasının ve sağlam bir bütçe politikası izlemesinin yine kurtarma planına katkı vermelerini sağlayacağını” ifade etmişti./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.