Yunanistan'da hayat normale dönmeye başladı

Yunanistan'da hayat normale dönmeye başladı

Korona salgınını çok sıkı tedbirlerle kontrol altına almayı başaran komşu Yunanistan'da hayat normale dönmeye başladı. Bugün itibarıyla bazı dükkanlar açılırken, polis maske ve sosyal mesafe denetimi yapıyor.

A+A-

Korona virüsü salgınını erken önlemlerle kontrol almaktaki başarısıyla dikkat çeken komşu Yunanistan'da, sıkı sokağa çıkma tedbirleri bugün kademeli olarak gevşetilmeye başlandı. İlk olarak kuaför, çiçekçi, kitapçı, elektrikçi ve gözlüklü gibi dükkanların açılmasıyla ülkede hayat normale dönmeye başladı.

FORM DOLDURMA DÖNEMİ BİTTİ

Tedbirlerin gevşetilmesi sonrası Yunanların bugünden itibaren dışarıya çıkmak için geçerli bir gerekçeyi ibraz ettikleri formları artık doldurması gerekmiyor. Yunan halkının mart ortasından bu yana, bu formları gıda veya ilaç almak, egzersiz yapmak gibi gerekçelerle doldurduktan sonra sokağa çıkmasına izin veriliyor.

ELEKTRİKÇİLERİN ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTU

Bu zorunluluğun kalkması sonrası başkent Atina ve diğer büyük şehirlerde trafiğin arttığı gözlemlenirken, başka elektrikçiler olmak üzere birçok dükkanın önünde kuyruklar oluştu. Sosyal mesafe tedbirlerine uyabilmek için randevuyla müşteri alan kuaförlerde de maskeyle hizmet veriliyor.

Yunan polisi ise otobüs ve metro gibi toplu ulaşım araçlarında maske takılıp takılmadığını kontrol etmek için sabahın erken saatlerinden itibaren denetime koyuldu.

BAR VE RESTORANLAR AY SONUNDA AÇILACAK

Korona virüsü salgını nedeniyle 144 kişinin öldüğü, 2 bin 626 kişinin enfekte olduğu 11 milyon nüfuslu Yunanistan'da bar ve restoranların mayıs sonunda, otellerin ise 1 Haziran'dan itibaren kademeli olarak açılması planlanıyor. 2010'lu yılların büyük kısmını derin bir ekonomik krizde geçiren Yunanistan, turizmin çökmemesi için bu yaz yabancı turistleri kabul edeceğini açıklamıştı.

RESTORAN VE BARLAR AY SONUNDA AÇILACAK

Yunanistan'ın erken ve sıkı önlemlerle korona virüsü salgınını diğer Avrupa ülkelerinden erken kontrol altına alıp ölüm oranlarını düşük tutabilmesi bir başarı hikâyesi olarak değerlendiriliyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.