2 maske takmak daha çok koruma sağlıyor mu?

2 maske takmak daha çok koruma sağlıyor mu?

Koronavirüsün mutasyon geçirmesi haberleri üzerine 2 maske takma alışkanlığı yaygınlaşmaya başladı. Çift maske takmak daha çok koruyor mu? İşte cevabı.

A+A-

Salgının neredeyse başından beri birden çok kata sahip maske kullanımı öneriliyor. Birçok ülkede belirili alanlarda veya genel olarak sokakta maske takmak zorunlu hale getirildi.

ABD’deki Boston Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. David Hamer, yüze tam olarak oturduğu sürece tek maske takmanın yeterli olacağı görüşünde. Ancak “İyi bir maske olması gerekir” diyerek uyarıyor. Yine de riskli gruplar ya da uzun süre toplu halde bulunulacağı durumlarda ekstra koruma ihtiyacı doğabiliyor. Ekstra koruma ihtiyacı olduğunda seçeneklerden biri bez maske ve cerrahi maske kullanmak.

California Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Monica Gandhi bu kombinasyonun N95 maskesine benzer bir koruma seviyesi sağlayabileceğini belirtiyor. Hangisinin üste takıldığı fark etmeksizin bulaşma oranlarının yüksek olduğu kapalı alanlarda bulunan kişilere bu yöntemi öneriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.