2023'te dünyada ve Türkiye’de en çok ne arandı?

2023'te dünyada ve Türkiye’de en çok ne arandı?

Arama motoru Google, 2023 yılında en çok hangi kelime ve konuların arandığını duyurdu. Türkiye’de Şubat ayında art arda yaşanan depremler dünya haber aramalarında üçüncü sırada yer aldı. Türkiye arama verilerinde ise cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler ile

A+A-

Google’a göre 2023 yılında dünyada en çok aranan haber “İsrail ve Gazze Savaşı” oldu. Bu başlığı  batan “Titanik denizaltısı” ve “Türkiye depremleri” izledi.

Dünyada bu yıl en çok aranan kişiler, maç sırasında kalbi duran Amerikan futbolu oyuncusu Damar Hamlin ve Ocak ayında trafik kazası geçirerek ağır yaralanan oyuncu Jeremy Renner oldu.

Romanya’da insan kaçakçılığı yapmak, organize suç örgütü kurmak ve tecavüz gibi suçlardan yargılanan Andrew Tate de sıralamaya girdi.

İlk beşteki diğer iki kişi ise Fransız futbolcu Kylian Mbappe ve Taylor Swift’le ilişkisiyle gündeme gelen Amerikan futbolu oyuncusu Travis Kelce oldu.

Türkiye'de en çok aranan isim Sinan Oğan oldu

Türkiye'de en çok aranan isim, cumhurbaşkanı seçiminde beklenmedik şekilde ilk turda kayda değer bir oy oranı yakalayan cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu.

Sinan Oğan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye karar vermişti.

Sinan Oğan’ı “kara para aklama” soruşturması kapsamında tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Galatasaray’a transfer olan İngiliz Crystal Palace takımının eski yıldızı Zaha izledi.

En çok aranan isimler listesinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce de yer aldı. Diğer kategorilerde merak edilenler ise şunlar:

Nerede?

Deprem nerede oldu

Elbistan nerede

Gazze nerede

Fas nerede

Nerede oy kullanacağım

Hayatını kayvedenler

Taha Duymaz

Metin Uca

Özkan Uğur

Seda Fettahoğlu

Deniz Baykal

Ne zaman?

Meteor yağmuru ne zaman

Seçim ne zaman

İkinci tur ne zaman

Borsa ne zaman açılacak

Üniversiteler ne zaman açılacak 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.