3 ilde ev baskınları: 34 gözaltı

3 ilde ev baskınları: 34 gözaltı

Eskişehir, Antalya ve Adana'da sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 34 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Eskişehir'de dün polislerce birçok eve eş zamanlı olarak yapılan baskınlarında aralarında DİHA muhabiri Nametullah Başar'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 8 kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, muhabirimiz Başar ile birlikte 6 kişi halen gözaltında tutuluyor. Başar ile birlikte gözaltındaki Osman Altun, Vedat Yalçın, Fevzi Ünal, Ersin Kaya ve soyadı öğrenilemeyen Abdullah isimli bir kişinin gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, dosyaya kısıtlama kararı getirildiği bildirildi. 

Antalya'da 7 kişi gözaltına alındı

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Habibler Mahallesi'nde bulunan birçok eve polis sabah saatlerinde baskın düzenledi. Baskınlarda evler didik didik aranıp, eşyalar dağıtıldı. Baskın sonucu Suat Varol, Fikret Varol, Barış Öztunç, Fırat Öztunç, Savaş Öztunç, Aydın Orhan ve Seyfettin Orhan gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 7 yurttaş Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Adana merkezli 4 ilde silah operasyonu: 20 gözaltı

4 merkezde 20 gözaltı 

Adana merkezli Mersin, Hatay ve Urfa illerinde sabah daha birçok eve baskın düzenlendi. Baskın sonucunda, "Örgüte silah temin etmek" iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.