54 yıl sonra ilk ders anlattığı Yüksekova'daki okulunu ziyaret etti

54 yıl sonra ilk ders anlattığı Yüksekova'daki okulunu ziyaret etti

Antalya'da yaşayan emekli öğretmen Zeki Bozkurt, ilk görev yeri olan Yüksekova'daki okuluna gelerek, öğrencileri ile hasret giderdi.

A+A-

Emekli Öğretmen Zeki Bozkurt, 54 yıl sonra ilk görev yeri olan Yüksekova'ya bağlı Altınbaşak köyü ile ilk ders anlattığı okulu ziyaret etti.

79 yaşındaki Emekli Öğretmen Zeki Bozkurt Alanya'da meslektaşı Yüksekovalı Mikail Çelik ile tanışınca ilk görev yaptığı okula da gelmek istedi. Bozkurt, meslektaşı Mikail Çelik ile Yüksekova'ya gelerek ilçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Altınbaşak köyüne uğradı.

Köylüler ile sohbet eden Zeki Bozkurt  öğrencileri ile hasret giderdi.

Hakkari'ye gitmek istemeyen birisinin yerine geldiğini söyleyen Emekli Öğretmen Zeki Bozkurt" 2 yıl burada görev aldım fakat çok mutlu oldum. Buradaki insanları tanıdım tekrar ziyaret etmek istedim. Meslektaşım Mikail Çelik ile tanışınca gelmeyi düşündüm. Tarif edilemez bir duygu. Anılarımızı tekrar canlandırdık" dedi.

O zamanlarda öğrenci olan 62 yaşındaki Reşit Düşünmez ile 61 yaşındaki Rahim Turgut öğretmenleriyle tekrar buluştukları için büyük sevinç yaşadıklarını belirttiler.

5 çocuğu olan Reşit Düşünmez  köyde çiftçilik yaptığını söylerken uzun yıllar sonra öğretmenini görmenin heyecanını yaşadı.

6 çocuğu olan Rahim Turgut ise "Öğretmenimizi gördüğümüz için çok sevinçliyiz. Güzel zamanlar beraber geçirdik bize çok katkısı oldu. Misafir ettiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.