Başkan Tekin'den konut ve işyeri kiraları ile ilgili açıklama

Başkan Tekin'den konut ve işyeri kiraları ile ilgili açıklama

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Konut ve kira artışlarına getirilen yasal sınırlama ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Son zamanlarda kiralarla ilgili çokça şikayetler geldiğini söyledi.

Bin TL olan ev kiraları 4 bin TL’ye, 2 bin TL olan işyeri kiraları 8 bin TL’ye yükseldiğini ifade eden Başkan Tekin bu kadar da vicdansızlığın olamayacağını söyleyerek şunları aktardı.

''Konut kiralarında, 2022 yılında getirilen kanunla, kira artışı bir önceki kiranın yüzde 25'ni geçemeyecektir. Ancak buna hiç bir mülk sahibi uymuyor. Madem uygulanmayacak o zaman bu kuralı neden koydunuz. İlgili kurumları kira artış oranını denetlemek üzere davet ediyoruz. Ödenen kira miktarlarının enflasyon ve zorlaşan hayat şartları içerisinde düzenli bir şekilde arttırılması hakkaniyete uygun olacaktır. İş yeri kiralarının serbest bırakılması, istenildiği oranda artış yapılacağı anlamı taşımaz. Kira artışı tarafların karşılıklı anlaşması ile belirlenmesi gerekmektedir. Bu anlamda, bazı iş yerlerinde ve konutlarda orantısız bir kira artışı yapıldığını görüyoruz. Günümüzde zorlaşan hayat şartları karşısında, kira artışları konusunda mülk sahiplerinin daha duyarlı ve insaflı davranacaklarını umuyoruz.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.