8 araç kundaklandı

8 araç kundaklandı

İstanbul, Adana ve Tarsus'ta dün gece çok sayıda araç kundaklandı. Adana'da 8 araç yanarken, Tarsus'ta bir TIR, İstanbul'da bir halk otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi.

A+A-

Adana'da, doğu illerindeki sokağa çıkma yasaklarını protesto eden kalabalığın, merkez Seyhan ilçesine bağlı Akkapı, Barbaros ve Meydan mahallelerinde düzenlediği gösterilere polis müdahale etti.

Eylemciler, gösteriye müdahale eden polislere molotof kokteylleriyle karşılık verirken gösteriler ve çatışmalar gece yarısına kadar sürdü.

Gece saatlerinde üç mahallede 8 araç molotof kokteyli ile ateşe verilirken yaşanan olaylar, güvenlik kamerasına da yansıdı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde de doğudaki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için yapılan gösteri sırasında atılan bir molotof kokteyli, yoldan geçen hafif ticari araç yüklü TIR'a isabet etti. Yanan TIR, kullanılmaz hale geldi.

Akşam saatlerinde Tarsus'un Barbaros, Gazipaşa, Fahretttinpaşa mahallerinde gösteri düzenleyen gruplar ateş yakarak yolları kapattı. Göstericiler, kendilerine müdahale eden polise molotof kokteylleri ile karşılık verdi. Gazipaşa Mahallesi'ndeki çatışmalar sırasında, seyir halindeki bir TIR'a molotof kokteyli isabet etti.

Yanmaya başlayan hafif ticari araç yüklü TIR ise çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Sürücü mahali tamamen yanan TIR, olay sonrasında kullanılamaz hale geldi.

BAĞCILARDA HALK OTOBÜSÜ YANDI

İstanbul Bağcılar'da da gece park halinde bulunan bir özel halk otobüsü, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından molotof kokteyli atılarak kundaklandı. Otobüs tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Demirkapı Mahallesi'nde gece saat 02.15 sıralarında meydana gelen olayda araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Molotof kokteyli atılan otobüsün sahibi, "Biz yatıyorduk. Saat 23.00'da araç gelmişti. Bir haber geldi yanıyor diye. Komşular haber verdi. Motosikletle bir-iki kişi gezmişler sanırım otobüsün etrafında. Nasıl olduğunu gören yok" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.