Çelik: İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur

Çelik: İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’le anlaştıklarına dair çıkan haberlere ilişkin, kesin bir şey olmadığını belirterek, “İsrail devleti Türkiye’nin dostudur” dedi.

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Türkiye ile İsrail'in anlaştığı yönündeki haberlere değinerek,  “Türkiye ile İsrail'in anlaştığı şeklinde haberler çıktı. Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz İsrail Devleti ve İrail halkı Türkiye'nin dostudur. Türkiye 3 şart ileri sürmüştür ilişkilerin normalleşmesi için. Bizim gözlemleyeceğimiz unsur bu 3 şartın yerine gelip gelmeyeceğidir. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür” dedi.

CHP'li Eren Erdem'i Rusya televizyonuna verdiği röportajdan dolayı eleştiren Çelik, “Türkiye ve Rusya ilişkileri, Rusya'daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür, bunları aşacak tarihsel derinliğe ve bir gelecek perspektifine sahiptir. Bu vesileyle bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da IŞİD'in elindeki sarin gazını Türkiye'nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Gerekenler yapılmaktadır'

Ömer Çelik, hendek kazılmasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Demokrasimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın demokratik haklarını tehdit eden bu yapılanmalara hiçbir devlet sessiz kalamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve hükümetimizin de sessiz kalması düşünülemezdi. Bunun neticesinde bu baskı unsurlarının ortadan kaldırılması ve bu yapılanmaların yok edilmesi, vatandaşlarımızın demokratik kazanımlarının korunması amacıyla bu illegal oluşumlara karşı operasyonlar başlamıştır.

Gelinen noktada vatandaş üzerindeki baskıyı kaldıracak şekilde kararlı bir mücadele yürütülmektedir. Görüldüğü gibi terör örgütünün Türkiye'deki amacının, geçmişte bir takım sebeplerle dillendirildiği gibi hiçbir şekilde belli bir hak mücadelesi olarak tanımlanması mümkün değildir.

Camilerin yakılması şehir merkezlerinin tahrip edilmesi sözde mahkeme gibi bir takım sözde kurumlar… Ağır faşizan bir baskı düzenin kurulması karşısında gerekenler şu anda yapılmaktadır.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de terör örgütünün faaliyetlerinin, bütün dünyanın gördüğü en vahşi terör örgütlerinden biri olan DAEŞ'in Irak'ta Suriye'de ve dünyanın diğer yerlerinde yaptığı bir takım yıkıcı faaliyetlerle bu derece benzerlik göstermesi herkesin dikkatini çekmektedir./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.