ABD Türkiye dahil 90 ülkeye seyahat kısıtlamalarını kaldırdı

ABD Türkiye dahil 90 ülkeye seyahat kısıtlamalarını kaldırdı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), seyahat uyarı listesini yeniden güncelleyerek, Türkiye dahil 90 ülkeyi “Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin” kategorisinden çıkardı.

A+A-

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Türkiye dahil 90 ülkeyi “Covid-19 nedeniyle seyahat edilmemesi gereken” ülkeler listesinden çıkardı.

CDC, bu ülkeler için yaptığı uyarı seviyesini dörtten üçe düşürdü. Aşısız ABD'li vatandaşların, üçüncü seviyede bulunan ülkelere hala gitmesi önerilmiyor. Bu kategoride Türkiye dışında, İngiltere, Fransa, İsrail, Avustralya, Yunanistan, Hong Kong, İtalya, Japonya, Güney Kore, İspanya ve Rusya gibi ülkeler de bulunuyor.

'SEYAHAT ETMEYİN' KATEGORİSİNDE ARTIK HİÇBİR ÜLKE YOK

CDC tarafından yapılan açıklamada, dördüncü uyarı seviyesinin isminin “Özel durumlar/Seyahat Etmeyin” şeklinde revize edildiği ve “çok hızlı yükselen (Covid-19) vaka sayıları gibi özel durumlar”ın olduğu ülkeleri kapsadığı belirtildi. Bu uyarı seviyesinde, şu an hiçbir ülke bulunmuyor.

ABD'NİN 4 BÜYÜK HAVA YOLU FİRMASI MASKE ZORUNLULUĞUNU KALDIRDI

Bu arada, ABD'nin dört büyük hava yolu firması, federal mahkemenin maske zorunluluğunu düzenleyen son kararına uyarak iç hat uçuşlarında uygulanan maske zorunluluğunu kaldırdıklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.