ABD'nin Tennessee eyaletinde sel: En az 22 ölü, 45 kayıp

ABD'nin Tennessee eyaletinde sel: En az 22 ölü, 45 kayıp

Tennessee eyaletinde meydana gelen selde en az 22 kişi öldü, 45 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Rhode Island'da ise Henri Kasırgası nedeniyle 140 bin hanede elektrik kesintisi yaşandığı aktarıldı.

A+A-

ABD'nin Tennessee eyaletindeki şiddetli yağışların yol açtığı selde en az 22 kişi öldü, 45 kişinin kayıp olduğu duyuruldu. Eyalet yetkilileri, şiddetli yağışlar nedeniyle Waverly kentindeki otoyolda ulaşımın sağlanamadığını belirterek, Hickman, Houston ve Humphreys bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandığını ifade etti.

Selden etkilenen bölgelerde 20.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı devam ederken bölgeye gönderilen helikopter ve yardım ekipleri de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

RHODE ISLAND'DA 140 BİN HANEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Öte yandan, ABD'nin doğusunda yer alan Rhode Island eyaletinde etkili olan Henri Kasırgası nedeniyle 140 bin hanede elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi. Saatte 95 kilometre hızla hareket eden kasırga nedeniyle Long Island ve New England bölgelerinde yaşayanlar, 'su baskınları ve şiddetli rüzgara karşı dikkatli olmaları' konusunda uyarıldı. Eyaletin birçok bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden söküldü, köprüler, yollar ve birçok ev hasar gördü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.