Adana ve İzmir'de ev baskınları ve gözaltı

Adana ve İzmir'de ev baskınları ve gözaltı

Adana ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

A+A-

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Gülbahçe, Küçükdikili ve Şakirpaşa mahallelerinde ile Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde sabah saatlerinde zırhlı araçlar eşliğinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Baskında aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi gözaltı alınırken, gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi edinilemedi. 

Gözaltına alınanlar, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

İzmir'de ev baskınları

İzmir de ise Yamanlar, Karabağlar, Konak, Bornova, Bayraklı ve Menemen ilçelerinde özel harekat ve TEM polisleri tarafından eşzamanlı operasyon yapıldı.

11 adrese yapılan operasyonlarda, kentte gerçekleşen protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldü.

Siirt'te 2 kişi tutuklandı 

Siirt'te ise geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan belediye meclis üyeleri Muzaffer Akan ile Halil Akan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen meclis üyeleri, "örgüte yardım ve yataklık" ettikleri iddiasıyla tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.