Akdoğan: HDP barajı geçerse sıkıntı olur

Akdoğan: HDP barajı geçerse sıkıntı olur

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP’nin barajı geçip geçmemesi ile ilgili tartışmaların propaganda olduğunu ve kitlelerin etki altına alınmaya çalışıldığını ileri sürerek “Ben tam tersini düşünüyorum. Geçmezse sıkıntı olur değil, geçerse başka birtakım sıkın

A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) barajı geçip geçmemesi ile ilgili tartışmaların propaganda olduğunu ve kitlelerin etki altına alınmaya çalışıldığını ileri süren Akdoğan şunları söyledi:

“Ben tam tersini düşünüyorum. Geçmezse sıkıntı olur değil, geçerse başka birtakım sıkıntılar. Yani bir siyasi partinin barajı geçmesinde sıkıntı olmaz ama bir tarafta bir terör örgütü varsa, elinde silah olan adam varsa, bunun vesayetinden kurtulamayan, onun uzantısı olan bir şekilde onun amaçlarına hizmet eden bir siyasi anlayış varsa bunun normal bir şeymiş gibi görülmesinin üreteceği başka sorunlar olur diye düşünüyorum.”

‘Bu anlayış Türkiye partisi olamaz'

Akdoğan, Elmadağ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“HDP, seçim beyannamesinde, ‘Din dersini kaldıracağım, Diyanet'i kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım' diyor. Bunu CHP diyordu yıllardır. Kürtlerin CHP'si. Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen nasıl Türkiye partisi olacaksın? Türkiye toplumunun hassasiyetlerini gözardı ederek nasıl olacaksın?

“8 defa Kürt geçiyor beyannamelerinde 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur? Tutturmuşlar ‘demokratik özerklik'. Bunu duyunca sanmayın ‘yerel yönetimleri güçlendirelim, demokrasiyi getirelim' falan değil. O demokratik lafı kandırmaca. Özerklik dedikleri, ‘Burayı verin biz yönetelim' işte Suriye'de kantonlar yaptılar, Irak'ta yapmaya çalıştılar Barzani ile birbirlerine girdiler. Bu anlayışın görünmesi lazım. Bu anlayış Türkiye partisi olamaz.

‘Yeni Türkiye inşası başladı'

“AK Parti iktidarıyla, milletin yönetime el koymasıyla eski Türkiye defteri kapandı, yeni Türkiye'nin inşası başladı ve yoğun bakımdan hastayı çıkardık. Şimdi o hasta adam koşmaya başladı, koşar adım gidiyoruz.

“Bütün dünya küçülüyor, ülkeler ekonomik olarak geriye gidiyor, Türkiye büyüyor. Çok önemli mesafeler aldık, büyük kazanımlar elde ettik. Dün hayal gibi görünen ne varsa bugün gerçek oldu ama yetmiyor Türkiye'nin şaha kalkması gerekiyor, uçuşa geçmesi gerekiyor. İşte bu seçim yeni Türkiye'nin inşasında çok önemli kilometre taşı.”

“Vesayet odakları, ‘AK Parti kazanırsa bize hayat hakkı yok yeni Türkiye'de' diyorlar. Darbeci anlayış, vesayetçi anlayışlar, paralelci anlayışlar, KCK'sı, kopyacısı ne varsa tüm karanlık odaklar, yeni Türkiye'de size yer yok.

“Onun için can havliyle saldırıyorlar ve işbirlikçilerin hepsi bir araya geldi; iş dünyası, medyası, dış odaklı lobiler, hiç yan yana gelemeyecek partiler, birbirini düşman gibi gören partiler yan yana, kol kola hareket ediyor. Nedir? AK Parti'yi nasıl devirebiliriz, eski Türkiye'ye nasıl döneriz. Bunun için bu çok hayati bir seçim. Bütün kazanımları kaybederiz.”İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.