Akdoğan: Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisi bizi üzdü

Akdoğan: Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisi bizi üzdü

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Şırnak’taki saldırıda hayatını kaybeden Ali Alkan’ın cenazesinde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği tepkiyi eleştirerek, “Bu tablo bizi üzdü. Üniforma içindeki bir insanın bunu yapmaması gerekiyordu

A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı programda Şırnak'ın Beytüşşebap'ta jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın “Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor?” şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Akdoğan konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

‘Provoke ediyorlar'

“Öncelikle şehit cenazelerinde çok büyük bir acı oluyor. Acıyı yüreğimize gömüyoruz bize gidince. Ağlamak istiyoruz ama terör örgütünü sevindirmeyelim diye ağlamıyoruz. Bu acıyı insanlar yaşamasın demek doğru değil. İnsanlar farklı şekilde bunu dile getirebilirler. Bunun ötesinde bir takım başka sorunlar yaşanıyor.

“Burada özellikle bu cenaze törenlerini provoke eden insanlar var. Ben Kırıkkale'de cenazeye katıldım cami avlusunda binlerce insan vardı gittim oradaki insanlar kucaklaştım, şehit yakınlarına sarıldım şehidimizin annesi Allah'ın takdiri vatan sağolsun dedi. Cenaze namazını kıldık dışarıya çıktın 100 metre top arabasının arkasında yürüdük en ufak bir sorun yok. Bizim insanımız çok vakur bir duruş sahibi.

“Ama arabaya binerken birkaç kişi milleti galeyana getirip örgütlü bir takım yapılar bunlar. Provokasyon çıkarıp o cenazenin şehidimizin manevi huzuruna yakışmayan tertiplerin içine girenler var. Kim bu şehit cenazelerini başak bir mecraya çekmeye çalışıyor bunların üzerine gidilmesi lazım.

“Bugün sayın başbakanımız da söyledi o törenle ilgili acıyı anlıyoruz ve paylaşıyoruz. Ama burada vakarla bunu göğüslemek gerekiyor. O üniformanın gereğini de yapmak gerekiyor ve terör örgütünü sevindirmemek gerekiyor.

“Binlerce sivil insan var çocuğunu kaybediyor ve vatan sağolsun diyor. Biz hepimiz bu vatan için hizmet ediyoruz. Buradaki kutsal değer vatandır, bayraktır. Elinde silah olan güvenlik birimi de o mücadelenin parçası biz o mücadelenin içindeyiz.

“O tablo bizi üzdü doğrusu. Üniforma içindeki kişilerin terörle mücadele anlayışına daha çok hakim olan kişiler olarak yani sivil bir insan o sağduyuyu gösterirken bu işin içinde olan kişilerin hayli öyle davranması gerekir. Ama çokta bu meseleyi büyütmek kişiselleştirmekte doğru değil.

“Bunlar yakışıksız şeyler. Bizim ordumuzda polisimizde hiçbir zaman böyle bir ayrım olmamıştır. Bizde şehidimizin hangi kökenden geliyor diye bunun muhasebesi yapılmaz, hep birlikte ailesini de kucaklarız, acısını yüreğimize gömeriz.

Alkan ne demişti?

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Ali Alkan'ın Osmanye'deki cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm' diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş' diyor” demişti.

Yarbay Mehmet Alkan'ın bu sözleri nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığı tarafından disiplin soruşturması başlatıldı./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.