AKP ve CHP'den HDP'ye bayram ziyareti

AKP ve CHP'den HDP'ye bayram ziyareti

HDP ile AKP arasında yapılan bayramlaşma ziyaretinde çatışmalı süreç gündeme gelirken, HDP barışın egemen olmasını istedi.

A+A-

Partiler arasındaki bayramlaşma görüşmelerine son günlerde yaşanan çatışma hali ve barış talebi damgasını vurdu.

Uzun süredir bir araya gelmeyen AKP ve HDP görüşmesinde de yine sorunun çözümü ve barış talebi ön plana çıktı.

HDP'yi AKP Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu Başkanlığı'nda AKP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Kalsın ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldız ziyaret etti.

AKP heyetini HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PM üyesi Fatma Kurtulan, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora karşıladı.

Görüşmede AKP'li Gündoğdu, Mekke'de yaşanan ölümler ve Niğde'deki trafik kazasında hayatını kaybedenleri anarak başladı ve HDP ailesinin bayramını kutladı.

Aynı gelişmelerden dolayı üzüntülerini paylaşan İdris Baluken, her iki olaydan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek, "Halklara başsağlığı" dileğinde bulundu.

Barış ve kardeşlik hakim olsun

Baluken, Bayram vesilesiyle yaşanan çatışmalı sürece de dikkat çekerek, "Oysa bayramlar barış ve kardeşliğin ön plana çıktığı günlerdir. Bayram vesilesiyle barış ve kardeşliğin günlük yaşama hakim olmasını diliyoruz. Oysa bu bayrama da acılı ve sancılı girdik. Analar ağlamaya ve mezarlıklara akın etmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

'Güvenlik için özgürlükten vazgeçtik'

Bunun üzerine Gündoğdu, meseleye girmek istemediğini ancak bazı şeyler söyleme ihtiyacı hissettiğini belirterek, "şiddete hayır dediklerinin" altını çizdi.

Gündoğdu, "Sizinde katkılarınızla 2,5 yıl silahların sustuğu bir barış süreci yaşadık" derken, toplumun özgürlükleri adına da önemli adımlar attıklarını ileri sürdü.

"Elbette milletin verdiği oy sorgulanmaz, Ama ortaya çıkan durumda, Türkiyeli olma fırsatı kaçtı" iddiasında bulunan Gündoğdu, "Geçmişte bazı partiler bize niçin operasyon yapmıyorsunuz diye bizi eleştiriyordu. Biz 78 milyonun özgürlükleri için operasyon yapmıyorduk. Bugünde sizin çevreniz niye operasyon yapıyorsunuz diye bizi eleştiriyor. Bugünde 78 milyonun güvenliği için operasyon yapıyoruz" dedi.

Heyetler arasındaki görüşme daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti. 

CHP'den barış ve kardeşlik mesajları

Ardından da CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan Başkanlığı'nda CHP heyeti HDP'yi ziyaret etti.

Ziyarette, HDP'nin bayramını kutlayan Tezcan, "Barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Ülkemizde ve bölgede can yakıcı olaylar yaşanıyor. Bu bayram önümüzdeki günlerinde barış ve kardeşliğin yaşanmasına vesile olsun. Siyaset kurumu bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Siyaset kurumu normalleşmeyi sağlamadığı sürece, toplumda normalleşme yaşanmaz" diye konuştu. 

'Ev sahibi olduğumuz için AKP ile polemiğe girmedik'

Baluken de, CHP'nin verdiği barış ve kardeşlik mesajlarının altına imza attıklarını belirterek, "Bizce de siyaset kurumu üzerine düşeni yerine getirmelidir. CHP'nin ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli bir misyonu var. Ülkemizde barış ve kardeşliğin gelişmesi, bölgenin demokratikleşmesi için barış siyasetinde buluşalım" dedi. Baluken, bayram vesilesiyle barış mesajları verdiklerinin altını çizerek, "Sizden önce de bir heyet geldi, bizim bu barış mesajlarımıza karşılık kendileri siyasi hesaplarına göre mesajlar verdiler. Ev sahibi olduğumuz için polemiklere girmedik" diye konuştu./Firatnews

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.