'Akşener yeni parti kuruyor' iddiası

'Akşener yeni parti kuruyor' iddiası

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener’in yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği öne sürüldü.

A+A-

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, kulislerde yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Akşener, destekçilerine mahkeme süreciyle mücadelenin devam ettiği mesajını verirken, Sinan Ogan'ın ihracı sonrası MHP'ye geri dönüşünün 1.5 yılı bulması örneği dikkate alındığında bu hukuki savaştan sonuç alınması güç gözüküyor. Daha doğrusu Akşener kanadının bu kadar sabrının olmadığı ifade ediliyor. İşte bu noktada yeni partinin uygun atmosferde işler hale getirileceği kaydediliyor.

Muhalif kanattaki diğer isimler Koray Aydın, Sinan Ogan ve Ümit Özdağ ise mücadelelerini devam ettirme kararlılığında. Bu isimlerin karargâhlarında atan nabza göre bu OHAL sürecinde parti içi mücadeleyi sürdürmek imkansız. “İmza toplama” ve “olağanüstü kongreye dönük mahkeme süreçlerinin takibi” için oluşturulan iki komite askıya alınmış durumda. Normalleşme sağlanıncaya kadar bu komiteler çalıştırılmayacak.

Aydın, Ogan ve Özdağ'ın gözü ise genel merkezde. Mücadele büyük oranda Bahçeli'nin atacağı adımlara göre şekillendirilecek. Tabanla teması sürdüren bu üç muhalif isim, gerekirse, MHP liderinin daha önce açıkladığı 18 Mart 2018 tarihindeki olağan kurultayda hesaplaşmayı hedefliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.