Amedspor-Fenerbahçe Maçı Seyircisiz Oynanacak

Amedspor-Fenerbahçe Maçı Seyircisiz Oynanacak

Vali Yardımcısı başkanlığında toplanan Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası’nda Amedspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın Diyarbakır’da ve seyircisiz oynanmasına karar verdi.

A+A-

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u deplasmanda mağlup ederek çeyrek finale yükselen Türkiye 2'inci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Amedspor ile çeyrek finalde eşleştiği rakibi Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmayla ilgili bugün Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı.

Toplantı, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Amedspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın Diyarbakır'da ve seyircisiz gündüz oynanması kararı alındı.

Fenerbahçe taraftarlarının da alınmayacağı karşılaşma, Amedspor'un Seyrantepe Spor Kompleksi sahasında oynanacak.

Karşılaşmanın tarih ve saatini ise Türkiye Futbol Federasyonu belirleyecek.

Ne olmuştu?

Deplasmanda Bursaspor'u eleyerek bir üst tura yükselen ve Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde de Fenerbahçe'yle eşleşen Amedspor'a kura çekiminden birkaç saat sonra kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verilmişti.

Cezaya gerekçe olarak da Amedspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'le İstanbul'da oynadığı maçta taraftarların ‘Barikat burada dimdik ayakta', ‘Her yer Sur, her yer direniş', ‘Her yer Cizre, her yer direniş', ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin” sloganları atması gösterildi.

Tartışmalar sürerken kulüp binasına polislerce baskın düzenlenmiş ve polis bilgisayarlara el koymuştu.

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, konuyla ilgili, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz” demişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği de Amedspor'un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamalar nedeniyle kulübün oyuncusu Deniz Naki'yi Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Naki, şu mesajı yazmıştı:

“Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük).”/İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.