Antarktika'da ilk Covid vakaları tespit edildi

Antarktika'da ilk Covid vakaları tespit edildi

Bugüne dek korona virüsünün yayılmadığı tek kıta olan Antarktika'da da ilk kez Covid vakaları tespit edildi. Şili'ye ait bir araştırma üssünde 36 vaka belirlendi.

A+A-

Korona virüsü salgınının yayılmadığı tek kıta olan Antarktika'da da ilk Covid vakaları tespit edildi. Antarktika'da Şili'ye ait General Bernardo O'Higgins Riquelme araştırma üssünde toplam 36 vaka belirlendi.

Bu kişilerin 26'sının üste görev yapan Şilili askerler, 10'unun üssün tamir ve bakımından sorumlu işçiler olduğu açıklandı. Şili ordusu, "PCR testleri pozitif çıkan personel üsten çıkarıldı" açıklaması yaptı. Üsse destek amacıyla bölgeye seyahat edip dönen bir geminin üç mürettebatında da Covid-19 tespit edildi.

Antarktika'da sürekli yerleşim bulunmuyor. Kıtada kış ayları boyunca 1000 kadar araştırmacı ve diğer ziyaretçilere bulunuyor.

Mart 2020'de salgın nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde sıkı kısıtlamalara gidildiğinde, Antarktika'daki araştırma programlarını yürütenler, bunun büyük bir felakete yol açabileceğini tahmin ederek birçok çalışmayı askıya almıştı.

Dünyanın en sert rüzgarlarına ve en soğuk iklimine sahip Antarktika'nın yüzölçümü kabaca ABD ile Meksika'nın kapladığı alana eşdeğer. Burada yıl boyunca faaliyet gösteren 40 üste görevli birçok insan var.

Antarktika Programları Yöneticilerinin açıklamasında, "Oldukça bulaşıcı olan yeni virüs, Antarktika'nın aşırılıklar ve yoksunluklar ortamında sınırlı sağlık hizmetleri nedeniyle yüksek ölüm riski ve potansiyel yıkıcı sonuçlara neden olabilir" denildi. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.