Antep'te 250 gözaltı, 52 tutuklama

Antep'te 250 gözaltı, 52 tutuklama

Antep'te şu ana kadar 250 kişi gözaltına alınırken, bunların 52'si tutuklandı. Avukat Ahmet Hartavi, somut bir delil bulunmadan tutuklananların hepsinin HDP çalışanı olduğunu belirtti.

A+A-

Antep'te son zamanlarında yapılan operasyonlarda 250 kişi gözaltına alınırken bunlardan 52 kişi tutuklanarak Antep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Gözaltı ve tutuklamaların HDP'ye yönelik olduğunu söyleyen ve müvekkillerinin hukuksuz bir şekilde yargılandığını söyleyen Avukat Ahmet Hartavi, tutuklananlar hakkında tek bir somut delilin bulunmadığını aktardı. 

Hartavi, gözaltı ve tutuklama furyasında azımsanmayacak rakamlarda çocuk bulunduğunu ifade etti. Dosyaların tamamında gizlilik kararı alındığını söyleyen Hartavi, inceleyebildikleri kadarı ile hiç bir dosyada tek somut delilin dahi bulunmadığını dile getirdi. Müvekkillerine sorulan soruların tamamının telefon dinlemelerine bağlı olduğunun altını çizen Hartavi, Yargıtay kararlarına rağmen telefon kayıtlarının somut delil olarak dosyaya konulduğunu kaydetti. Telefon dinlemeleri arkasından gözaltıların yapıldığını belirten Hartavi, "Özellikle 7 Haziran'da HDP'nin barajı aşmasıyla AKP erken seçim kararı aldı. Bu seçimlerde ne yapacaklarını bilemedikleri için HDP'nin önünü bu tarz tutuklamalar ile kesmek istiyorlar. Kürtlere karşı devreye koyduğu ciddi baskı ile sonuç almaya çalışıyorlar. Alınanların çoğuna baktığınızda seçimlerde HDP'ye çalışan kişilerdir. Bu, amacın ne olduğunu ortaya koyuyor. Legal olan bir partinin çalışanlarına psikolojik baskı uygulayarak, neticeye gitmeye çalışıyorlar" dedi.

'Tek DAİŞ çetesi tutuklanmadı'

Dosyalarda hukukun ayaklar altına alındığını vurgulayan Hartavi, KCK operasyonlarını yapan hakim ve savcıların hepsinin şu anda tutuklu olduğunu, bu operasyonları yapanlar için de yarın bir teminat bulunmadığını ifade ederek, hukuk kurallarının yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Antep'te DAİŞ çetelerine yönelik yapılan gözaltılara da değinen Hartavi, şunları aktardı: "Aynı zamanda şunu da belirtmekte yarar var. DAİŞ bir çetedir. Onlara göre terörist bir yapılanmadır. Bu güne kadar Antep'te onca DAİŞ'li yakalandı ve gözaltına alındı. Neden hiçbiri tutuklanmadı. Bu güne kadar bu kentte tek bir DAİŞ'li tutuklanmamıştır. Oysa Antep onların ana merkezlerinden biridir." 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.