Ataması yapılmayan öğretmenler için kanun teklifi

Ataması yapılmayan öğretmenler için kanun teklifi

HDP İstanbul milletvekilleri Beyza Üstün ve Sezai Temelli, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununun çözümü ve ataması yapılmayan öğretmenlerin tümünün kadrolu olarak atanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Sezai Temelli, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununun çözümü ve ataması yapılmayan öğretmenlerin tümünün en geç 07.02.2016 tarihine kadar kadrolu olarak atanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarının çözümü için verilen teklifte şu ifadelere yer verildi:

Atanamayan 300 bin öğretmen

“Nitelikli bir eğitim gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı şekilde işlemesi gerekmektedir.

“300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin, mesleğini icra edebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması başlı başına utanç verici bir durumdur.

“Mevcut işsiz öğretmen sayısına, üniversitelerin pedagojik formasyon sertifika programlarından ve yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceği de dikkate alındığında ‘öğretmen yetiştirmesi' ve ‘öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi' konusunda hiçbir somut planlamanın olmadığı görülmektedir.

“Bu kanun teklifi ile ataması yapılmayan öğretmenlerin atama sorununun çözülmesi amaçlanmaktadır.”/İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.