Aydın Aydın kuraklığa dikkat çekmek için klip çekti

Aydın Aydın kuraklığa dikkat çekmek için klip çekti

Şarkıcı Aydın Aydın, kuraklık sebebiyle dünyada yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek için, “Su sesi” ismini verdiği bir türkü besteledi

A+A-

Aydın Aydın, yaptığı türkünün klip çekimlerini ise Hakkari'deki Kaval Şelalesi ile su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Gürpınar ilçesindeki Zernek Baraj Gölü'nde gerçekleştirdi. Şelalede yüzen Aydın Aydın, baraj gölünün çekilen bölümlerinde da yürüyüp, sürünerek ağladı.

Çevre, doğa katliamları, trafik, kadına yönelik şiddet, koronavirüs gibi olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, çektiği kliplerle sık sık gündem olan türkücü Aydın Aydın, bu defa da kuraklık ve su sıkıntısına dikkat çekmek için “Su sesi” isimli türküyü besteledi. Türkünün klip çekimlerini Hakkari'de yapan Aydın, Kaval Şelalesi'ne girip su sıkıntısına dikkat çekti. Türkücü Aydın Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Zernek Baraj Gölü'ndeki çamurda da sürünerek gözyaşlarına boğuldu.

“LÜTFEN SUYA SAHİP ÇIKIN”

Şarkıcı Aydın Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Zernek Baraj Gölü başta olmak üzere birçok sulak alanın çölle döndüğünü ifade etti. Aydın Aydın, "Her taraf kurudu. Çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı bir dünya bırakmadık. Buzullar eriyor. Hakkari'nin Cilo-Sat Dağları'ndaki bölgede buzullar erimeye başladı. Çünkü biz suyun kadrini, kıymetini bilmedik. Suyu israf ettik, suyu kirlettik, sahip çıkamadık ve bugün de su maalesef bizi bırakıp gitti. Aslında çok geç değil. Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Lütfen bu suya sahip çıkalım, suyu israf etmeyelim kirletmeyelim. Temiz bir dünya için bu görev hepimizin. Lütfen suya sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.