Başkan Vedat  Çoğaç: Çevre yolu değil adeta ölüm yolu

Başkan Vedat Çoğaç: Çevre yolu değil adeta ölüm yolu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yeni Mahalle hattından, Güngör ve Şemdinli yoluna kadar uzanan çevre yolunda asfaltın yetersizliği sebebi ile yapışmamış olan çakıl taşları tehlike saçıyor.

A+A-

Yeni Mahalle hattından, Güngör ve Şemdinli yoluna kadar uzanan çevre yolunda asfaltın yetersizliği sebebi ile yapışmamış olan çakıl taşları tehlike saçıyor.

Durum böyle olunca yol üzerinde bulunan evler de adete toz-duman içinde kayboluyor.

Daha 2 ay olmadan yapılan asfaltın bozulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ve sürücüler "Allah korusun bu böyle giderse Çevreyolu ölüm yoluna dönüşebilir. Daha büyük bir facia yaşanmadan yetkililerin önlem alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yolun tehlike saçması üzerine bölgede inceleme yapan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Yaklaşık 1 ay önce yapıldı. 5 kilometreye yakın yolun bir tarafına asfaltlama yapıldı. Gördüğünüz gibi yol kısa sürede buzulmuş çakıl taşları yerinde sökülmüş adeta tehlike arz ediyor. Ölüme, kazaya davetiye çıkarıyor. Bunu yapan firma ve karayolları buraya gelip ivedilik bir şekilde kontrollerini yapması lazım. Burası kesinlikle olmamış. İlerde eğitim veren sürücü kurslarımız var. İnsanlar var, kalabalık oluşuyor. Gelen araçlardan çakıl taşları çıkıyor. Bu da ister istemez tehlikeye sebep oluyor. Daha büyük felaketlerin yaşanmaması için yetkili firma gelip burayı tekrar yapması lazım. Allah korusun burada kazalar yaşanabilir. Çevre yolu değil adeta ölüm yolu haline geldi” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum