Hakkari'de Meme Kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi

Hakkari'de Meme Kanseri farkındalık eğitimi gerçekleştirildi

Hakkari'de Ölmez Madencilik Meskan Proje sponsorluğunda 'Meme Kanseri' farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında kadınlara farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

A+A-

Yeraltı maden işletmelerinden, Türkiye'nin bakır madeni üretiminin yaklaşık üçte birini karşılayan, Çayeli Bakır İşletmeleri sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi’ düzenledi.

“Erken Tanı Hayat Kurtarır”

’Erken Tanı Hayat Kurtarır’ sloganıyla Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime, özellikle kırsal bölgede bulunan üretici kadınların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konunun uzmanları tarafından halkı bilinçlendirme amaçlı gerçekleştirilen eğitimde, rahim ağzı kanseri belirti ve bulguları, rahim ağzı kanseri nedenleri ve risk faktörleri, rahim ağzı kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar, rahim ağzı kanseri aşası hakkında bilgiler verildi.

Meme kanserinin de konuşulduğu eğitimde, meme kanseri belirti ve bulguları, meme kanseri risk faktörleri, meme kanserinde hastalığın seyrini etkileyen faktörler, meme kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar ve kendi kendine meme muayenesi gibi konulara dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.