'Bir Kelebeğin İz Düşümü' isimli kitap çıktı

'Bir Kelebeğin İz Düşümü' isimli kitap çıktı

Yüksekovalı genç kadın yazar Pervin Mengeş'in 'Bir Kelebeğin İz Düşümü' isimli kitabı çıktı.

A+A-

Uzun bir süredir Van'da yaşayan ve özel bir şirkette takım liderliği yapan Yüksekovalı Kadın Yazar Pervin Mengeş'in 2 yıldır üzerinde çalıştığı 'Bir Kelebeğin İz Düşümü' adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Çoğunlukla kurgu ile oluşan deneme ve hikayelerin yer aldığı kitap okuyucuların beğenisine sunuldu. 

'Okuduğum kitaplar artık sen de yazabilirsin demeye başlamıştı'

Mengeş, 'Yüksekova Doğumluyum ve aslen İranlıyız zamanında yapılan göçten nasibini sınıra en yakın şehirde durarak almış dedemler. Öğrencilik yıllarımda ilkokuldan itibaren gelen süreçte evde kitap okuyan kişi sayısı hep fazlaydı. Model olarak alacağım aile bireyleri ile büyüdüm.  Ablam ile bir Ankara gezisinde, Dolandığımız Kitabevlerinden birinde  rafların arasında duran kitabın  Kapağında ki sayılar çok dikkatimi çekmişti. Aldığım ilk kitaptı bu. Kitap severler ve gerçek okurlar kitabın kapağını açıp ilk sayfasından faydalanırdı içeriğe ulaşmak için, ya da parmak uçları ile kitabın her santiminde gezinerek arka kapağında ki yazıya ulaşırlardı. Hem etrafı izliyordum hem de kapağından etkilendiğim kitabı almak için yeterince ikna olmuştum. İlk kitaptan sonra kendi kütüphanemi oluşturmak istedim bende. Biraz ağabeyimden biraz ablamdan derken rutin haline gelmişti kitap okumak benim için. Okuduğum kitaplar artık sen de yazabilirsin demeye başlamıştı. Yazmaya başlayınca elimden düşürmediğim telefona yazarak başladım ilkinde. Benim için bu süreçte farklı yorumlar çok önemliydi, aldığım her geri bildirim ve her yorum olumlu oldukça daha çok yazmak istedim' dedi. 

'Bol Okurlu Olmasını Diliyorum' 

Kitabın içeriğinden de bahsetmek isterim biraz diyen Mengeş, 'Çoğunlukla kurgu ile oluşan deneme ve hikayelerin yer aldığı sayfalar mevcut. Kurgu aslında  gerçek sanıldığı kadar, gerçekte  kurgu sanıldığı kadar. O yüzden kitabın ilk sayfasında ki yazıya dikkat etmenizi öneririm. Bol okurlu olmasını dilediğim kitabın altı çizilen satırları veya paragrafları olur umarım. Bir Kelebeğin İz Düşümü’nü; Kitapevlerinden ve online olarak temin edebilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum