Bir tepki de dağcılardan geldi!

Bir tepki de dağcılardan geldi!

Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasını öngören yasa tasarısının bugün meclise sunulmasına dönük bir tepkide Hakkarili bir grup dağcıdan geldi.

A+A-

Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden düşürülmesine yönelik bugün TBBM'de görülecek yasa tasarısına karşı bir tepkide Hakkarili bir grup dağcılardan geldi.  Daha önce çeşitli eylem ve etkinlikler ile protesto edilen yasa tasarısına ilginç bir tepkide dağcılardan geldi.

Hakkari kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Büt kayak tesislerinde kaya tırmanış ve iniş eğitimi yapan Hakkarili 5 dağcı tırmandıkları 45 metrelik kaya tırmanışının ardından üzerinde “ Kadim Şehrimiz Hakkari İl Kalsın” yazılı pankart açarak iniş gerçekleştirdi.  

İniş sonrası basın açıklaması yapan Türkiye Dağcılar Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkarili dağcılar olarak tek dileklerinin Hakkari'nin il olarak kalması olduğunu söyledi.

Ertunç,” Bugün mecliste görüşülecek olan yasa tasarısı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza buradan sesleniyorum, kadim olan Hakkari kentimizin il olarak kalmasını istiyorum” dedi.

Dağcılardan Av. Turgut Besi ise, Bir grup dağcı arkadaşla bugün meclise yasa tasarısı olarak sunulacak kentimizin isminin değiştirilerek ilçe yapılmasına karşı tepkimizi dile getirmek için dağ tırmanışıyla pankart açtık dedi.

Besi,” Dağcı arkadaşlarımızla 45 metre yükseklikteki kayaya teknik tırmanış yaptık. Biz yasal ve demokratik tepkimizi dile getirmek için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Biz kentimizi kaybetmek istemiyoruz. Çünkü burası bir memur kenti. Hakkari'nin il vasfının değiştirilmesi demek, yok olması demektir. Turizm açısından da önemli bir kent. Her yıl yüzlerce turist buraya akın etmekte. Biz buradan tekrar Cumhurbaşkanına ve ilgili bürokratlara sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun” diye konuştu.

Genç ağcılardan Recep Sönmez de, Hakkari'nin ilçe haline gelmesi turizm açısından bize büyük bir kayıp olacaktır. Hakkari coğrafyası ve dağlarıyla güzeldir. Eğer ilçe olursa. Sosyal, Ekonomi ve en önemlisi turizm bütün olanaklar biter. Biz Hakkari'nin il olarak kalmasını istiyoruz” dedi.

1-051-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.