Bu Köy 4 ton şeker ikram etti

Bu Köy 4 ton şeker ikram etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Ünlüce köyünün sakinleri, yaklaşık 50 bin lira ödeyerek satın aldıkları 4 ton şekeri birbirlerine ikram etti.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM
fotoic

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaklaşık 72 yıldır aynı gelenek yaşatılıyor. Geleneğe göre bayram şekerlerini topluca alan köylüler, gösterdikleri dayanışmayla herkese örnek oluyor.

Bayram namazını köy camiinde kılan köylüler daha sonra köydeki tüm köy evleri gezerek birbirlerinin bayramını kutluyor.

4 TON ŞEKER İKRAM EDİLDİ

Ramazan Bayramı süresince her ailenin yaklaşık 35 kilogram şeker tükettiği köyde, yaklaşık 50 bin lira ödenerek alınan 4  ton bayram şekeri, toplu bayramlaşma töreninde misafirlere ikram edildi.

Köylülerin birlikte gerçekleştirdikleri bayramlaşma sırasında, şekerler büyük tepsilere doldurularak misafirlere sunulurken, ceplerinde yer kalmayan bazı köylüler de ellerinde poşetle gezerek şeker topladı.

Köyün imamı ve ileri gelenlerinin öncülüğünde düzenlenen ve yaklaşık 600 kişinin aynı anda yaptığı bayramlaşma merasiminde uzun kuyruklar oluşurken, aile fertlerinin de tepsilerdeki şekerin tükenmemesi için sürekli takviye yapması dikkati çekti.

Çoluk çocuk tüm köy halkının beraber bayramlaştığı köyde günler öncesinde yapılan hazırlıklar sonucu ortaya çıkan dayanışma herkese örnek oluyor.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesinde çok önemli günler olduğunu belirten köyün imamı Adem Cankurtaran ise bu günlerin İslam ülkelerinde işkence ve zulüm altında olan Müslümanların kurtulmasına vesile olmasını diledi.

BU BAYRAMLAŞMA GELENEĞİNİ 72 YILDIR SÜRDÜRÜYORUZ

İmam Cankurtaran şu ifadeleri kullandı; “Köyün ileri gelenleri olarak bütün köy halkını biraraya getirmeye çalışıyoruz. Bunu da kıymetli ihtiyar heyetimize borçluyuz. Bu bayramlaşma geleneğini 72 yıldır sürdürüyoruz. Nesilden nesile aktararak bu güzel dayanışmayı sürüyoruz. Ramazan ayının bitmesi bizim için bir üzüntü ama Ramazan Bayarmanın gelmesi de bizim için mutluluk verici. Bayramın gelmesi hepimizde bir heyecan yarattı. Sabat erken saatte köy camisinde namaz kıldıktan sonra camide bayramlaşıyoruz. Ardından mezarlık ziyaretinde bulunuyoruz. Kahvaltıdan sonra bütün köy  halkı cami önünde toplandıktan ev ev gezerek köylülerimizin bayramına gidiyoruz. Ramazan Bayyramının tüm islam alemi ve zulüm altında olan insanşarın kurtuluışlarına vesile olmasını dilerim.”dedi.

Köy sakinlerinden Burhan Yalçın ise ortaya çıkan görüntünün birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu ve bundan sonra da geleneği devam ettireceklerini söyledi.

KÖY GENELİ BAYRAM İÇİN 50 BİN LİRA HARCADI

Yalçın, “Köyümüzün nufusu 1500'e ulaştı. Hane sayısı ise 140 civarındadır. Nufus artınca doğal olarak şeker alma oranı da yükseldi. Köydeki kalabalık nedeniyle bayram şekeri büyük tepsilerde ikram ediliyor. Her ev yaklaşık olarak 35 kilo şeker almaktadır. Genel olarak da yaklaşık 4 ton şeker aldık.  Bu da hesaplandığında yaklaşık 50 bin lira tutuyor.” Şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.