Çatuk 30 yıldır baba mesleğini sürdürüyor

Çatuk 30 yıldır baba mesleğini sürdürüyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bahar ayının habercilerinden fidanların toprakla buluşma dönemi başladı. Fidan satıcısı Hidayet Çatuk 30 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade ettim.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin İhsaniye cami arkasında satışa çıkarılan fidanlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Satışa sunulan fidanlar, cinsi ve çeşidine göre alıcılarını bekliyor. İlkbahar mevsimiyle beraber satışa çıkarılan fidelere en büyük ilgiyi bahçesi olan vatandaşlar gösteriyor. 



Fidan tanesi 50 ve 60 TL arasında satılan ürünler arasında elma, armut, şeftali, kayısı, erik, cennet hurması, ceviz, badem, üzüm, çam fidanları yer alıyor.


catuk1.jpg

30 yıldır fidan satıcılığı yaparak geçimini sağladığını belirten Hidayet Çatuk, her sene düzenli olarak bu işi yaptığını söyledi.

Baba mesleğini sürdürdüklerini söyleyen Çatuk,” Yüksekova‘ya ilk fidanları benle babam getirdik. Bu işi de severek yapıyoruz, bu iş aile gelirimizdir ve biz bu işle geçiniyoruz. Fidan çeşitlerimiz bol 12 çeşit meyve ağacı yer alıyor. Özellikle köylerde meyve ağaçları iyi yetişiyor. Eskisi gibi değil artık meyve ağacı oluyor şükürler olsun iyi talep var. Çeşitlerimiz arasında elma, armut, kaysı, şeftali, erik, kayısı, ceviz, badem, üzüm ve bunlara ek olarakta cennet hurması, nar, inci ve çam ağaçlarımız bulunuyor. En çokta halkımız da elma ve armut’a talep gösteriyor. Ağaçlarımızda Malatya’da geliyor hepsi de sertifikalıdır’’ dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.