CHP, Diyarbakır’a heyet gönderiyor

CHP, Diyarbakır’a heyet gönderiyor

CHP, toplumsal barışı tehdit eden, artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılması için Meclis’e verdiği önergenin reddedilmesinin ardından ‘Teröre ve savaşa hayır’ mesajıyla Diyarbakır’a heyet gönderecek.

A+A-

CHP'nin “toplumsal barışı tehdit eden, artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılması” için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırarak verdiği önergenin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilmesinin ardından “Teröre ve savaşa hayır' mesajıyla Diyarbakır'a heyet göndermeye karar verdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in başkanlığındaki CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yer alacak.

Heyet Diyarbakır'a cumartesi günü gidecrek, toplum örgütleri ile görüşecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tekin, “Teröre ve savaşa hayır' mesajıyla Diyarbakır'a gidiyoruz. CHP olarak, Türkiye'deki terör sorunu ve güvenlik durumunun araştırılması için komisyon kurulması talebiyle Meclis'e önerge sunduk. Ancak komisyon kurulması talebimiz reddedildi. Eğer reddedilmeseydi Diyarbakır'a, Türkiye'nin diğer kesimlerine bir TBMM heyeti gidecekti. Bu olmayınca, biz CHP olarak kendi komisyonumuzu oluşturduk ve ilk durak olarak Diyarbakır'ı seçtik. Ancak Türkiye'nin dört bir yanına da ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bu ülke sahipsiz değildir” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.