CHP seçim beyannamesini açıkladı

CHP seçim beyannamesini açıkladı

CHP, 1 Kasım Seçim Bildirgesi'ni bugün ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle kamuoyuna açıklıyor. Beyannamede memurlara 13 yıllık AKP dönemini kapsayan sicil affı vadediliyor.

A+A-

CHP, 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim bildirgesini bugün Ankara'da ATO Congresium'da açıklıyor. 

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp ve Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Emeklilere iki maaş ikramiye ve işçilere en az 1500 TL asgari ücret gibi 7 Haziran vaatlerini koruyan CHP, 1 Kasım seçimleri için ise hedef olarak gençleri seçmiş durumda. 

İhtiyacı olan gençlere şehir içi ve yurt içi ücretsiz ulaşımdan lise son sınıflara ücretsiz internet erişimine kadar CHP'nin seçim bildirgesinde gençlerin hayatını kolaylaştıracak pek çok vaat yer alıyor.

'ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK DESTEĞİ, KARŞILIKSIZ EĞİTİM BURSU...'

CHP'nin vaatleri arasında "dershane" demeden dershane desteği de yer aldı. Seçim bildirgesinde, üniversite harçlarının tamamen kaldırılmasının yanısıra, üniversiteye girmek isteyen 18-20 yaşındaki gençlere aylık 240 TL aylık "üniversiteye hazırlık desteği" vaadedildi.

CHP, yoksul üniversite öğrencilerine eğitim desteğinin yanısıra, lise son sınıf öğrencilerine aylık 100 TL kişisel gelişim desteği verilecek.

Yine lise son sınıf öğrencilerine, 1 GB mobil internet erişimi de CHP'nin vaatleri arasında yer aldı.

CHP, iş bulamayan yeni üniversite mezunlara 540 TL yardım yapılmasını da seçim bildirgesine koydu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.