CIA Başkanı: Putin'in Rusyası'yla uğraşmaktan saçlarım ağardı

CIA Başkanı: Putin'in Rusyası'yla uğraşmaktan saçlarım ağardı

ABD'nin istihbarat örgütü CIA Başkanı Willam Burns, geçen yıl Rusya'ya gittiğini ve Putin'in "Ukrayna'yı işgal etme niyeti olmadığını gözlemlediğini" söyledi. Burns, Putin'le olan anılarını da anlattı

A+A-

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Willam Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e dönük yıllardır yürüttüğü faaliyetler nedeniyle "saçlarının ağardığını" söyledi.

ABD merkezli yayın National Public Radio'nun haberine göre, Georgia Teknik Üniversitesi'nde konuşma yapan Burns, 15 yıl önce ABD'nin Moskova Büyükelçisi olduğu dönemde Putin'le olan anılarını anlattı. Putin’de "sürekli yakınma", "hırs", "güvensizlik" ve "intikam tutkusu" gözlemlediğini söyleyen Burns, "Şu gri saçlarımın çoğunu Vladimir Putin'in Rusyası'yla uğraşmakla ağarttım" dedi. Putin’in Rusya üzerindeki hakimiyeti arttıkça "risk iştahının" da arttığını savunan Burns, çevresindekilerin de bu durumu hiçbir zaman sorgulamadığını savundu.

Putin’in Ukrayna saldırılarıyla ilgili tüm hesaplarının yanlış çıktığını savunan CIA şefi, ABD istihbaratının geçen yıl Putin'in Ukrayna'ya yönelik yeni ve büyük bir saldırı planı hazırladığına dair bilgi toplamaya başladığını belirtti.

'PUTİN İŞGAL KARARI VERMİŞ GİBİ GÖRÜNMÜYORDU'

Burns geçen yıl ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin ve danışmanlarıyla görüşmeler için kendisini Rusya'ya gönderdiğini belirterek şunları söyledi:

"Putin'in özellikle Ukrayna konusundaki amansız kararlılığını asla küçümsememeyi yıllar içinde öğrenmiştim. Kasım ayının başlarında, Başkan Biden, Putin'e ve en yakın danışmanlarından birkaçına, onun savaş planlaması konusundaki endişelerimizin derinliğini ve Rusya'nın bu planı uygulama girişiminin sonuçlarını doğrudan iletmemiz için Rusya'ya gitmemi istedi. Duyduklarım beni rahatsız etti. Henüz Ukrayna'yı işgal etmek için geri dönüşü olmayan bir karar vermiş gibi görünmüyordu. Putin görünüşe göre Ukrayna'nın yönünü şekillendirmek için zamanının daraldığına ikna oldu ki meydan okurcasına buraya yöneldi." (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.