Cizre'de 19 işçi gözaltına alındı

Cizre'de 19 işçi gözaltına alındı

Cizre'de polis ve asker saldırılarından sonra belediyenin kültür merkezi inşaatına baskın düzenleyen polisler, 19 işçiyi gözaltına aldı.

A+A-

Garnizon Komutanlığı'na yapılan saldırıdan sonra polis, Cizre Belediyesi'nin Kültür Merkezi inşaatına baskın düzenledi. Aralarında mimar ve mühendislerin de bulunduğu 19 kişi yere yatırılarak gözaltına alındı. 19 kişinin önce Tank Taburu'na daha sonra da Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. 

Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan Rıdvan Tan adlı yurttaş da Silopi'de polisler tarafından gözaltına alındı.

Bu arada Cizre'den 2 gün önce Diyarbakır'a giderken gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü adliyeye sevk edildi. Ellerinden yaralı olan Abdullah Aslan adlı yurttaş polis denetiminde hastaneye kaldırılırken, Nesrin Özmen ve Yakup Işıklı(17) adlı yurttaşlar savcılık ifadesi sonrası sevk edildikleri mahkemede, tutuklanarak Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Kerem Uçar ve Abdurahman Özmen adlı yurttaşlar da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.