Derecik’in yüksek rakımlı dağlarında vatandaşlar kış hazırlığına başladı

Derecik’in yüksek rakımlı dağlarında vatandaşlar kış hazırlığına başladı

Hakkari'nin Derecik ilçesinde köylüler bin 200 rakımlı dağlarda kış için odun topluyor.

A+A-

Havaların soğumasıyla birlikte Hakkari'nin Derecik ilçesinde vatandaşlar kış hazırlığına başladı.İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Öğrencik(Benavuk)  köyünde yaşayan vatandaşlar, kış hazırlığı için yüksek rakımlı dağlara çıkarak kurumuş ağaç parçalarını topluyor. 

Topladıkları ağaç parçalarını sırtlarında taşıyarak dağlardan indiren vatandaşlar daha sonra topladıkları odunları araçlarına yükleyerek evlerine kışın sobalarında yakmak için götürüyor.

Kışın sobada yakmak için odun topladığını belirten Kamuran Yılmaz isimli vatandaş, “Kış için bugün  odun toplamaya geldik.  Bu görmüş olduğunuz alanda biz köylüler ortak olarak kurumuş ağaç dallarını topluyoruz. kışın yakmak için burada, topladığımız tüm kuru ağaç parçalarını toplayıp, yolun kenarına kadar beden yardımıyla taşıyoruz. Burada kış çok soğuk geçtiği için şimdiden odunlarımızı topluyoruz. Sobalarımızda odun kullanıyoruz.  Her sene olduğu gibi bu sende tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tabi bunun toplaması ve taşıması çok zor ama mecbur çalışmak zorundayız"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.