Dershane imkanı olmayan öğrencilerden önemli başarı

Dershane imkanı olmayan öğrencilerden önemli başarı

Yüksekova'da faaliyet gösteren Özel Yüksekova KPSS kurs ve etüt merkezinden 2023 yılı itibariyle 172 öğrenci faydalandı.

A+A-

Orient İş Merkezinin 5. katında açılan kursta Yüksekovalı Hayırsever Atmaca ailesi dershaneye gitme imkanı olmayan 52 öğrenciye eğitim desteğinde bulundu.

Atmaca ailesi dershane içerisinde iki YKS sınıfını açarak öğrencilerin daha rahat koşullarda eğitim almalarını sağladı.

Öğrencilerin Kaynak kitap, Deneme sınavı, fotokopi ve öğretmen ücretleri konularında ki ihtiyaçlarını karşılayan Atmaca ailesi Öğrencilerin yemek konusunda da sıkıntı yaşamamaları için  yıl boyunca öğrencilere bir öğün yemek verdi.

YKS'ye hazırlanan 52 öğrenci bir yıl boyunca kendilerine sağlanan imkanları değerlendirerek sınavda önemli dereceler elde etti.

Çoğunluğunu Şemsettin Onay Anadolu lisesi ve Yüksekova Anadolu lisesinden gelen öğrenciler Özellikle Eşit Ağırlık ve Sözel alanlarında önemli başarılar sağladı.

Kursa katılan 52 öğrencinin üniversitelere yerleşme puanı elde etmelerine rağmen hedefleri yüksek bazı öğrenciler de tercih vermeyeceklerini belirtti.

Öğrencilerden Bahar Güder Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada Eşit Ağırlık bölümünde 460 puan alarak İl ikincisi olduğunu Türkiye sıralamasında 4 Bin 552.sıraya yerleştiğini söyledi.

Bu başarıyı elde etmesinde Hayırsever bir iş adamının katkısının çok büyük olduğunu belirten Güder,"

İş adamının desteğiyle çalışmalarıma devam ettim. Ev de bu imkanım yoktu. YKS'ye hazırlanırken branş olarak Matematik ve Edebiyata ağırlık verdim.İstediğim başarıyı elde ettim. Önemli olan azimli olmak. Azimli olduğunuzda her türlü başarının üstesinden gelirsiniz. Elde ettiğim sıralama neticesinde Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüne yerleşiyorum"dedi.

Öğrencilerden Cennet Koyu ise  YKS'de 394 puan alarak  sözel sıralamasında 26 Bin 366.sıraya yerleştiğini söyledi.

Dersaneye gitme imkanının olmadığını ifade eden Koyu, Hayırsever bir iş adamının desteğiyle dersaneye kayıt yaptırdım. İmkanım yoktu. Buraya gelmek benim için hem sürpriz oldu hem de büyük bir hediye oldu. Geleceğim için de çok güzel bir fırsat oldu. Ben de bu fırsatı değerlendirmeye çalıştım. Her gün düzenli çalıştım. Hırsım ve azmimle bu seviyeye yükseldim. Eğer bu sene gelmeseydim evde oturuyor olacaktım. Hayallerim ve hedeflerim başka bahara kalacaktı.

Ysk sınavında 402 puan aldığını belirten Nazlı Ak"Türkiye sözel sıralamasında 19 Bin 365. sırada yer aldım. Bu sene dersaneye gelerek  çalışmalarımı yürüttüm. Hedefim Özel Eğitim öğretmenliği kazanmak. Bu başarımda birçok kişinin emeği var.Başta öğretmenlerim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.

Melek Atalay da," YKS'de 404 puan aldığını belirterek, Ekim ayından beri ders çalışıyorum. Dershaneye para ödemeden sınava hazırlandım. Bize bu konuda desteklerini esirgemeyen hayırsever iş adamına çok teşekkür ediyorum. Hedefim olan hukuk fakültesine yerleşiyorum. Bu benim için çok önemli."dedi.

YKS'de önemli başarı gösteren öğrencilerin Türkiye sıralaması ise şu şekilde

Derya Sönmez Eşit Ağırlık: 2 Bin 470  (Şemsettin Onay Anadolu lisesi İl Birincisi)

Bahar Güder Eşit Ağırlık:4 Bin 552 (Şemsettin Onay Anadolu Lisesi İl İkincisi)

Nazlı Ak Sözel: 19 Bin 365

Tuba Aydın Sözel: 22 Bin 290

Cennet Koyu Sözel:26 Bin 266

Abdulrezzak Atmaca Yabancı Dil: 27Bin 549

Abdulbaki Akdoğan Eşit Ağırlık : 34 Bin 207

Melek Atalay Eşit Ağırlık : 37 Bin 52

Rukiye Azim Sözel: 43 Bin 431/yuksekovahalkınsesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.