DTK; Cenazelerin Sınır Kapısı’nda bekletilmesine tepki gösterdi

DTK; Cenazelerin Sınır Kapısı’nda bekletilmesine tepki gösterdi

DTK; HPG ve YPG/YPJ üyelerinin cenazelerinin, Bakanlar Kurulu kararıyla Habur Sınır Kapısı ve Mürşitpıran Sınır Kapısı’nda bekletilmesine tepki gösterdi.

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), IŞİD saldırılarında hayatını kaybeden HPG ve YPG/YPJ üyelerinin cenazelerinin, Bakanlar Kurulu kararıyla Habur Sınır Kapısı ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bekletilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

DTK açıklamasında Bakanlar Kurulu kararının kirli savaşın hangi düzeylere tırmandırıldığını açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, “Gerek Türkiye'nin kendi iç hukuku, gerekse de evrensel hukuk ve insan hakları beyannemelerinde böyle bir uygulamanın yeri yoktur. Bir insanlık suçu olan, bütün ahlaki ve vicdani değerlerden yoksun bu politika, Kürt halkına ve Türkiye demokrasi güçlerine karşı düşmanca bir tutumdur” denildi.

Açıklamada, AK Parti'ye devlet yetkililerine bu politikadan vazgeçmelesi çağrısında bulunularak, “Bilinmeli ki, halklarımız nasıl ki geçmiş dönemlerde de topyekün savaş politikalarını ve uygulamalarını boşa çıkarttıysa, bugün de bu kirli politikaları ve düşmanca uygulamaları boşa çıkaracak güç , iradeye ve örgütlülüğe sahiptir.Bütün halkımızı ve demokrasi güçlerini, bu kirli, ahlaksız, vicdansız ve kuralsız savaş politikalarına karşı durmaya, mücadele seferberliği ile şehitlerimizin cenazelerini en görkemli bir şekilde sahiplenmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı./İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.