Dünyanın gözü kulağı Ortadoğu'da, İsrail Filistin savaşında 4. gün

Dünyanın gözü kulağı Ortadoğu'da, İsrail Filistin savaşında 4. gün

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ adıyla saldırılarının ardından başlayan gerilim 4. gününe girdi. Günün ilk saatlerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 770’e yükseldi, Hamas’ın

A+A-

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın başlattığı saldırılar çatışmaya dönüştü. İsrail’in verdiği karşılıklarla birlikte her iki tarafta da çok sayıda can kaybı yaşandı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 1000’i bulurken İsrail’in başlattığı operasyonlar sonucu da  770 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli gruplar, çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir aldı.

İSRAİL ELEKTRİĞİN ARDINDAN SU AKIŞINI DA KESTİ, İKİ GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne giden su akışının kesildiğini söyledi.  Bununla birlikte, İsrail Gazze'deki 2 mülteci kampını da hedef aldı. Gazze'de tam abluka ilan edildi. İsrail, Gazze'ye su ve elektrik akışını kesti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise 7 Ekim'den bu yana 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki okullarına sığındığını açıkladı. Diğer taraftan, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.