Encü;Silopi’de polis 2 kişiyi öldürdü, çok sayıda da yaralı var

Encü;Silopi’de polis 2 kişiyi öldürdü, çok sayıda da yaralı var

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polisin sabah saatlerinde halka ateş açması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

A+A-

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi'nde polisin iki kişiyi öldürdüğü belirtiliyor.

imc tv'ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, polisin Silopi'de halka ateş açması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

6 evin polis tarafından ateşe verildiğini söyleyen Encü iki mahallenin üzerinden de dumanlar yükseldiğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de iki kişinin öldüğü polis saldırısında çok sayıda yaralı olduğunu, yaralıların bazılarının Batman'a götürüldüğünü söyledi.Silopi Kaymalamı'yla görüştüklerini söyleyen İrmez, kaymakamın kendilerine “Benim işim değil” dediğini, valiliğin ise telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise polisin saldırısında Hamdin Ulaş ve Mehmet Tandoğan adlı kişilerin hayatını kaybettiğini söyledi. Aydemir, beş mahallede de halk ile polis arasında çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre ise, sabah saat 04.00 sularında halkın gözaltı ve polis baskınlarını engellemek amacıyla kazdığı hendeklerden dolayı mahalleye giremeyen polisin açtığı ateş sonucu Hamdin Ulaş (58) ve ismi öğrenilemeyen bir gencin yaşamını yitirdiği 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.İMC

GÖRÜNTÜLER DOĞAN HABER AJANSI (DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.