Festival Yürüyüşünde Renkler Ve Sesler Buluştu

Festival Yürüyüşünde Renkler Ve Sesler Buluştu

Van Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında ‘festival yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Renkler ve seslerin buluştuğu yürüyüşte halk Cumhuriyet Caddesi’ni renk cümbüşüne çevirdi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM - VAN

VAN - Van Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında ‘festival yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişi renga renk giysileri ile alanı adeta renk cümbüşüne çevirdi. Van Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlenirken, daha sonra halkta çekilen halaylara katıldı. 

Uzun bir süre halaya duran halk daha sonra BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın alana gelmesi ile festival yürüyüşüne geçti. Sloganlar ve zılgıtların atıldığı yürüyüşte çalınan davul, zurna ve erbaneler eşliğinde halk Cumhuriyet Caddesi’ni baştan sona yürüdü. Renk karnavalına dönen cadde üzerinde bulanan yurttaşlarda alkış ve ıslıklarla yürüyüşe destek verirken, yüksek katlı binalardan da yürüyüşe destek verildi. Cumhuriyet Caddesi Beşyol Kavşağına kadar devam yürüyüşün ardından halk otobüslerle festival açılış konserinin yapıldığı Newroz alanına geçti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.