Gözaltı operasyonları devam ediyor

Gözaltı operasyonları devam ediyor

Türkiye çapında IŞİD, YDG-H ve DHKP-C’ye yönelik dün başlayan operasyonlar devam ediyor. Şu ana kadar 590 kişi gözaltına alındı.

A+A-

16 ilde Türkiye çapında IŞİD, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne (DHKP-C)  yönelik dün başlayan operasyonlar devam ediyor.

Bu sabaha doğru İstanbul Beyoğlu'nda yapılan hava destekli operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Beyoğlu'nda, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında sabaha karşı eşzamanlı aramalar yapıldı.

Hava destekli ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, önceden belirlenmiş adreslerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Gözaltıların halen devam ettiği bildirildi.

Gözaltıların olduğu iller

Adana'da 54, Ağrı'da 16, İzmir'de 22, Adıyaman'da 16, Antep'te 2, Urfa'da 20, Mardin'de 11, Diyarbakır'da 53, Batman'da 9, Şırnak'ta 10, Bursa'da en az 2, Muş'ta 3, Kakkari'de 7, Antalya'da en az 14 kişi, Aydın'da 12, Siirt'te an az bir kişi, Dersim'de 5, Erzincan'da 8 kişi, Van'da en az 10 kişi gözaltına alındı.

Ankara'daki, operasyonda gözaltına alınanlar arasında, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) gençlik çalışanları ile Kobani'den tedavi için kente gidenler de bulunuyor.

Eğitim-Sen'e baskın

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Ankara'daki genel merkezine polis ekipleri operasyon düzenledi.

Polis, sendikanın misafirhanesinde “Kobani'den gelen yaralılar” olduğu gerekçesiyle arama yapıyor./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.