Hacıosmanoğlu: Benim annem de kadın

Hacıosmanoğlu: Benim annem de kadın

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendini “Beni doğuran annem de kadın” diye savundu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a “Trabzon bol gelir, geniş gelir. Biz adam gibi yaşarız, adam gibi ölürüz” ifadelerini kullandı.

A+A-

Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın sonrasında hakemleri rehin alan ve ardından, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız” diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendini “Beni doğuran annem de kadın” diye savundu.

Hacıosmanoğlu, kadın düşmanı açıklamaları nedeniyle kendisini eleştiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da konuştu, “”Demirtaş'a Trabzon bol gelir, geniş gelir. Biz adam gibi yaşarız, adam gibi ölürüz. Aynen kendisine iade ediyorum. Trabzon'u, Trabzonspor'u, şahsımı ağza almasın, Trabzon ona büyük gelir” dedi.

CNN Türk Spor Ana Haber'de Emre Tilev'e konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

Kadınları aşağılamak bizim haddimize mi?

“Bizim söylediklerimizin karşılığı neyse göze alarak söyledik. Milyonlarca insanı temsil ediyorsanız, onların ruh hallerini de itiraf etmek zorundasınız. Öncelikle bugün milletvekilinden tutun, genel başkanlara kadar bu ülkenin gündeminde kendi işleri yokmuş gibi, aslında ne kadar boş olduklarını da ortaya koyuyorlar. Ben Karadenizliyim, mecazi anlamda kullandığımız sözler var. Mecazi anlamda biz kadın gibi yaşayacak yerine adam gibi ölürüz diyoruz. Bunu derken kadınları aşağılamak bizim haddimize mi? Beni doğuran annem de kadın, çocuklarımın annesi de kadın. Böyle bir saygısızlık düşüncesiyle hangi insan kullanabilir ki bu sözü? Malzeme arayanlar başka kapıya gitsinler. Yorum yapan hanımefendiler hakkında konuşmuyorum, yaraları varsa gocunurlar, ne kadar kadın varsa onlardan bin kere özür diliyorum. Farklı yerlere çekip de malzeme çıkarmak onların kişilikleridir.

‘Demirtaş'a Trabzon büyük gelir'

“Selahattin Demirtaş, ben spor adamlığı içinde konuşuyorum. Siyasi mücadelelerini nerede vereceklerse versinler. Demirtaş'a Trabzon bol gelir, geniş gelir. Trabzon hakkında konuşmasın. ‘Kadın gibi hür yaşarız' diyor. Biz hür yaşıyoruz. Kadınlara bu kadar önem veriyorsa, kız çocuklarını dağlara çıkarıp insanlık dışı şartlarda yaşatırken vicdanı sızlamıyor mu? Biz adam gibi yaşarız, adam gibi ölürüz. Aynen kendisine iade ediyorum. Trabzon'u, Trabzonspor'u, şahsımı ağza almasın, Trabzon ona büyük gelir. Cumhurbaşkanı'na eğer saldıracaksan siyaseten başka bir konuda saldırın. Sayın Cumhurbaşkanı'na sonsuz saygım var, benden ricacı değil, bizim orada Trabzonspor başkanı olarak kimseyi esir almadık. Orada durmalarının sebebi, orada devlet var. Devlete karşı gelip onları alıkoyacak yapımız da yok, ahlak anlayışımız da yok.”

Ne olmuştu?

Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla Trabzonspor yöneticileri hakem ve yardımcılarının stattan çıkmasına izin vermediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonu üzerine hakemlerin 4 saat zorla tutuldukları stattan çıkmalarına izin verdiği ortaya çıkmıştı. Taraftarlar stad çıkışında hakemlere yabancı cisim atarak saldırmıştı.

Konuyla ilgili A Spor canlı yayınında konuşan Hacıosmanoğlu “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez” demişti./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.