Hakkari Dağgöl Mahallesi büyük tehlike atlattı

Hakkari Dağgöl Mahallesi büyük tehlike atlattı

Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi'nde bulunan tepeden düşen kaya parçaları korkuya neden oldu. Yaklaşık bir saat elektrikleri kesilen mahalle de toprak ve boş bir evin duvarı da düşen taşlardan dolayı yıkıldı.

A+A-

Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde bulunan 150 metre yükseklikteki Kaletepe'den kaya parçaları yola düştü. Şans eseri yaralananın olmadığı olayda toprak bir evin duvarları yıkılırken, mahalle sakinleri ise korku ve panik yaşadı.

2014-2015 yıllarında kayaların düştüğünü ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduğunu belirten mahalle sakinleri, yerinde çıkan kayaların tehlike saçmaya devam ettiğini söyledi. Başka yol olmadığı için her gün 150 metre yükseklikteki kayalıkların altında gelip geçmek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, Yağan yağmurdan sonra akşam saatlerinde kaya parçalarının düşmesi neticesinde olası facianın önüne geçilmesini istiyor. Toprak bir evin duvarları düşen taşlardan dolayı yıkıldığını belirten mahalleli yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Yaklaşık bir saat elektriksiz kalan mahalle VEDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından tekrar enerji verilirken yol ise hala kapalı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.