Yüksekova’da 36 Projeye 9 Milyon TL Hibe Desteği

Yüksekova’da 36 Projeye 9 Milyon TL Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve 2022-2024 yıllarını kapsayan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği sağlayan Uzman Eller Projesinin bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen, kırsalda yaşayan tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlayan Uzman Eller Projesinin tanıtım toplantısı Yüksekova’da gerçekleştirildi.

Yüksekova Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplantıya Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri Vali yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari Tarım Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova Tarım Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

“HAKKARİ GENELİNDE  66 PROJEYE 16 MİLYON 500 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI”

Toplantı öncesi Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı kooperatifler yöresel ürünlerini kurulan stantlarda sergiledi. Standı gezen Vali Çelik, ürünler hakkında bilgi aldı.  

Daha sonra Vali Çelik ve beraberindekiler toplantı salonuna geçerek söz aldı.

 Toplantıda konuşan Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, 2023 Uzman Eller Projeleri Kapsamında Hakkari ilinde 66 projenin her biri için yüzde 100'ü hibe olmak üzere toplam 16 milyon 500 bin TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Toplantıda konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Vali Çelik ise, ‘’Bugün güzel bir projenin tanıtım ve sonuçlarını hep beraber istişare etmek için bir araya geldik. Tanıtımı yapılan Uzman Eller Projesinin temel dinamiği genç istihdamında bu konuda eğitim almış arkadaşlarımızın kendi aldıkları eğitime uygun olarak sahada üretim potansiyelini geliştirmeleri, onların kendi geleceklerine umut ışığı olacak üretimin içinde olmaları ve hem kendilerinin hem ülkemizin tarımsal potansiyelini artırmalarıdır” dedi.

Vali Çelik, toplantı sonunda Uzman Eller Projeleri başvuru sahiplerini temsilen Çiğdem Gemicioğlu, Havva Çelik ve Evliya Aykut isimli çiftçilerimize sembolik hibe hediye çeki takdim etti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİR GETİRİCİ YATIRIMLAR KAZANDIRMAK AMACINDAYIZ”

Toplantı sonrası Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından uygulanan Uzman Eller Projesi sayesinde tarımsal faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kendi işini yapabilen ve istihdam imkânı sağlayan sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak amacındayız. ‘Uzman Eller Projesi’ kapsamında İlimiz genelinde 66 proje kabul edildi. Bunlardan 36 tanesi Yüksekova İlçemize ait projelerdir . Bu projelere 9 Milyon TL Hibe Desteği sağlanacaktır.  Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.